hulp bij new account

Heeft iemand ervaring om van account te veranderen? op m'n huidig is er een bestandsfout waardoor bepaalde programma's niet meer werken op het nieuwe werkt alles wel weet iemand wat de eenvoudigste mannier is om alle instellingen makkelijk "over te zetten" naar het nieuwe ook iTunes liedjes, iCal, adresboek... en hoe je het huidig veilig verwijderd

Optie 1: Alle Thuis/Homemappen verhuizen naar je map Publiek/Shared. Je nieuwe account kan alles in die map aanspreken.

Optie 2: Maak eerst je nieuwe account.
Sleep de Thuis/Homemap van je versleten account in de Publiek/Aflevermap van je nieuwe account.
Verplaats de levering in je Home zoals je ze geordend wil.

zijn dan alle dingen van iCal en adresboek en safari bookmarks ook "overgezet" ?

hoe verwijder je dan je account veilig?
gewoon account verwijderen?
nadien nog iets?

Ja. In Thuis zitten al jouw gebruikersgegevens. Verhuis Documenten, Muziek, Afbeeldingen, Adressen, iCalkalenders en Mail haal je uit de map Bibliotheek.

Nabeschouwing:
Op de keper beschouwd riskeer je echter het corrupte bestand mee te verhuizen en dan ben je terug naar af? Meestal zijn beschadigde Preferences de bron van veel miserie. Zoek in je oude account naar de voorkeuren van de weigerende programma’s en zet die eerst aan de kant.

weet iemand wat safari, idvd en quicktime gemeen hebben? safari, icab, expoler zijn browsers snap eigelijk niet waarom iDvd ermee stopt :?

Ik doe een gok, slaat misschien nergens op:

Zowel Quicktime, als Safari en iDVD maken gebruik van Quicktime / of een codec daarvan.

Geen idee of het ergens op slaat, maar vast staat dat programma’s het niet doen op je account, maar wel op een nieuwe, dan zou ik idd zoals al eerder is genoemd in je Preferences kijken. De fout zit vrijwel zeker in je Library, of Bibliotheek.

de fout was com.apple.internetconfig

idd in de library bij preferences