Hulp gevraagd: mediaplayer speelt alleen geluid op mac...

de laatse tijd loop ik vaak tegen het volgende probleem aan:

De mediaplayer (explorer plugin) speelt de filmpjes op de mac (de mac hier op mijn werk draait os 10.1.5, thuis op 10.2.5 heb ik het nog niet geprobeerd) niet goed af. Ik hoor wel van alles, maar ik zie niks…

het progamma verweideren en terug installen! anders kan het ook zijn dat je die mac moet upgraden naar 10.2 of hoger. :|

Heb ik gedaan... Programma verwijderd en daarna de pagina geopend in explorer. kreeg de melding dat ik de plugin niet had... Daarna opnieuw de laatste wmp software gedownload en geïnstalleerd. Nog steeds hetzelfde probleem: Wel een filmpje, maar zonder beeld :x

Terwijl de collega’s hier op hun windows bakken het filmpie wel goed zien…

Wellicht dat het een foutje in de source code is, heb ik weinig verstand van:

<object id=“MediaPlayer1”
width=263 height=240
classid=“CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95”
codebase=“http://activex.microsoft.com/activex/controls/
mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,4,7,1112”
standby=“Loading…”
type=“application/x-oleobject”>
<param name=“Filename” value=“rnrc.wmv”>
<param name=“ShowControls” value=“true”>
<embed type=“application/x-mplayer2”
name=“MediaPlayer1”
pluginspage = “http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/
width=“263”
height=“240”
src=“rnrc.wmv”
showcontrols=“1”>
</embed>
</object>

Ik heb dit ook al voorgehad met sommige filmpjes. Ik denk dat de mac versie te oud is! Mac zit nog steeds met versie 7, op pc hebben ze al versie 9 met dus de nieuwere codecs! :o