hulp nodig!

http://www.lesoup.com/

Ik zou echt begot ni weten hoe ik aan zo’n site als lesoup.com moet beginnen…! De graphics kan ik allemaal, maar zo’n nieuwsitems, waar je niet helemaal je site moet gaan updaten, maar zoals met Moveable Type gewoon verhaaltjes moet typen en dan submit klikken en dat het dan automatisch op de voorpagina van je website terecht komt…

Het probleem is dat ik niet weet of dat Moveable Type daar voor geschikt is? Of zou ik zelf een PHP programma moeten schrijven? Of bestaan er (gratis) templates waar je dan de look kan veranderen? Of nog andere dingens om zo’n sites te maken?

Alvast bedankt!
senne

Kijk eens naar Mamboserver, mooi content management system, met links naar nieuws sites

http://www.mamboserver.com

Hier staan tientallen 'portals'. Bezoek de sites van die portals want vaak vind je er een demo met alle mogelijkheden.

http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Portal_Systems/index.html

Het vervelende van HotScripts vind ik dat er ook systemen/scripts bij staan die niet gratis staan.

Op deze website (opensourcecms.com) vind je een hele lijst met allerlei CMS systemen.

hey, bedankt voor al de links! Ik heb Mambo eens uitgeprobeerd, maar het is toch niet het gene wat ik juist moet hebben..

Wat ik zou moeten hebben is iets zoals dit: http://www.pitchforkmedia.com/
Verschillende “kolommen” met elks hun eigen nieuwsberichten. Zoals een kolom met onderwerp “Muziek” met de nieuwsberichten over Muziek, dan daarnaast/daaronder een kolom met Design, enz…
Om een nieuwsbericht toe te voegen is het hetzelfde als met Movable Type, met authors/editors/enz…

Ik heb echt al lang gezocht naar zulk “webprogramma”, maar ik slaag er niet in het te vinden… Heeft iemand raad? :slight_smile:

iemand?

Ja wat je dan moet doen is dus een gratis cms downloaden en deze aanpassen. Meestal kom je er wel met de layout een beetje aan te passen.

Inderdaad meneer de koekepeer, je kan ook nog het beste er eentje nemen die ook een Nederlandstalige versie heeft, zodat bijvoorbeeld de wijzig-instructies niet te moeilijk te volgen zijn (of je moet natuurlijk gewoon goed in Engels zijn :wink: )

Over die drie kolommen; dat is gewoon een CMS pakken waarbij je nieuws kan toevoegen en de kolom van het nieuws drie keer kopieeren (werkt wel makkelijk met een MySQL database, gewoon de tabel drie keer aanmaken, dus een tabel met bijvoorbeeld CMSNAAM_muziekkolom, CMSNAAM_artiestkolom etc.)

Het beste, maar niet snelste, is natuurlijk om zelf PHP & MySQL te leren. Dit is niet alleen handig wanneer je het kant-en-klare CMS aanpast, maar hierdoor kun je ook dingetjes toevoegen of gewoon je eigen cms shcrijven.

Dit hoeft echt niet zo complex te zijn als de meeste CMS’en zijn.
Minder is meer, zeg maar.

Surf eens naar www.devshed.com, www.phpfreakz.nl en www.phpbuilder.com, om mee te beginnen. Hier staan tutorials van beginners tot wat meer gevorded, deze zul je zeker kunnen gebruiken bij het aanpassen/maken van je cms.