hulp programma's

Dag allen,

Ik ben nog groener dan groen in het mac gebeuren maar ik leer graag bij.
Ik heb mij een MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015) aangeschaft.
Nu zou ik graag een print screen ontvangen van de hulp programs die nodig zijn om er gemakkelijk mee te werken
Java als eerste om mijn Id kaart te kunnen bekijken en om documenten voor de overheid te kunnen bewerken, ook programma’s om bijlagen bij mails te kunnen bezien, een specialist ter zake denkt dan, dit en dat heeft hij ook nog nodig.
Mail program is van Apple, internet via Safari en Chrome, zijn er voordelen aan om via Firefox te werken, volgens mij is de afstand tussen twee punten de rechte lijn, via Firefox is dat geen omweg.
Ik sluit nu maar af en hoop dat ik op deze tekst al een perfect antwoord krijg waarvoor ik jullie op voorhand al bedank en een prettige dag wens.
Gr

Een Windows computer misschien? :roll:

Jouw vraag is eigenlijk: “welke programma’s raden jullie aan op je Mac te installeren?”
Antwoord: om te beginnen niks. Het macOS komt met een behoorlijk uitgebreid pakket aan programma’s.
Een 2e browser is altijd makkelijk, mocht er iets in Safari niet lukken (tegenwoordig zeer zelden).
Sommige programmaatjes zijn handig als je problemen ondervind (EtreCheck, etc), maar daar hoef je je nu niet druk om te maken.

[quote=lodde url=http://www.onemorething.nl/community/topic/hulp-programmas/ time=1491226776]
Java als eerste om mijn Id kaart te kunnen bekijken en om documenten voor de overheid te kunnen bewerken, ook programma’s om bijlagen bij mails te kunnen bezien[/quote]
Java om een id-kaart te kunnen bekijken? Dat begrijp ik niet.
Met Voorvertoning kan je documenten opgeslagen in jpg, pdf, etc. bekijken en bewerken. Bijlage in Mail kunnen automatisch worden bekeken en bewaard, waar je maar wilt.

ik heb een id kaart lezer v h merk Icon daar moet ik mijn identiteit kaart insteken om alzo op de websites van de overheid te kunnen gaan en daarvoor heb ik Java nodig,

Bedoel je dat je dan de inhoud van de website kan wijzigen, of is het alleen maar om in te loggen zoals iedereen dat kan?
In dat geval lijkt mij DigiD toch veel handiger…

normaal kan een buitenstaander de inhoud niet wijzigen toch, DigiD is van Nederland, bij mij gaat het om Belgie

Oeps… Sorry, dat is waar. ;!

Als die site van de overheid is neem ik aan dat het op een mac ook gewoon werkt?

https://eid.belgium.be/nl/je_eid_gebruiken/de_eid-middleware_installeren

bedankt, maar ik moet eerst Java laden, dat is het grote probleem

Java kun je installeren: zie Apple’s pagina hierover.

Verder zou ik als ik jou was om te beginnen niks aan „nuttige” hulpprogramma’s downloaden, maar pas op zoek gaan daarnaar wanneer je erachter komt dat er iets is dat niet werkt zoals je wilt — en dan nog alleen nadat je je ervan vergewist hebt dat het écht niet kan, in plaats van dat je zelf op de verkeerde plek zit te kijken of iets op z’n Windows aan het doen bent dat op een Mac anders werkt :slight_smile: Om bijvoorbeeld bijlages in Mail te openen heb je over het algemeen geen extra programma’s nodig, want Mail zelf toont het merendeel daarvan al, en Voorvertoning kan uit de voeten met zo’n beetje elk gangbaar afbeeldingsbestand; veel MS Office-documenten openen in Pages, Numbers, en Teksteditor; enz. (Nog een tip: klik in Mail of de Finder een bijlage/document aan en druk op de spatiebalk of klik op het knopje met het oog in de knoppenbalk van de Finder.)

Blijf helemáál af van programma’s die nodig zouden zijn om je Mac weer in orde te maken. Het is geen Windows, je hebt geen extra software nodig om regelmatig grote schoonmaak op de computer te houden — dat regelt macOS zelf zonder het aan jou te laten weten.

Bedankt aan alle antwoorders, i h bijzonder aan eager en jako, mijn probleem is opgelost in zo verre de onbeantwoorde vraag ivm Firefox nog open staat.
Bedankt en mooie avond verder

Of je nu Safari, Chrome of Firefox of een andere browser wil gebruiken is geheel aan jou. Alledrie doen gewoon wat ze moeten doen.
Let er wel op dat niet elke browser even snel is

Chrome heeft als enige Flash ingebouwd, voor Safari en Firefox etc. moet je aparte plugins downloaden.

Voor hulp bij je keuze, lees dit even door:
http://www.macworld.co.uk/feature/mac-software/best-mac-web-browser-2017-whats-best-internet-browser-software-for-mac-3639500/

Het is al van dat, mail gekregen met bijlage Winmail.dat weet iemand hoe ik dat open doe, schijnbaar heeft mijn macbook daar de software niet voor.
groet en bedankt. L

met het gratis programmaatje “TNEF’s Enough” kun je ook die winmail.dat bijlages openen.

je vindt het hier

Bedankt Fixar, het volgende probleem is nu dat ik de foto’s niet open krijg als ik dubbel klik kom ik in een systeem om ze te bewaren, als ik ze bewaar zou ik ze dan open krijgen. alvast bedankt en prettige dag verder. lodde

Foto’s kan je bijvoorbeeld opslaan in de app Foto’s. Daarna kan je ze ook exporteren naar waar je maar wilt.
Ik raad je aan om eens de volgende website te bekijken: http://www.macmiep.nl

Bedankt H, geraakte niet aan opslaan, blauw maken en naar bureau slepen en ze gingen open, macmiep ga ik lezen Gr L