Hulp snel nodig voor sites map en router

Ik zit nu met router en werkt allemaal leuk enz maar ik wil nu tijdelijk iets hosten van mijn comp deze avond nog. normaal gesproken zou ik gewoon die file in map sites zetten maaarr nu werkt dat niet meer. Hoe kan ik dat weer laten werken zo dat iemand buiten netwerk in kan? Ik heb gezien dat ip die dus bij voorkeuren nu staat waar die zogenaamd zou staan eigelijk mijn netwerk ip is dus heb ik mijn echte ip/~username geprobeerd maar dat werkt niet Kan iemand me helpen?

In de router poort 80 'mappen' naar poort 80 op je host. Instelling kun je vaak vinden in de router bij Network Adress Translation (NAT) of Virtual Servers of IP routing.

hm ja ik snap het niet helemaal hoe dat moet :(

[img:b82ae11758]http://mrgreenish.spymac.net/Picture1.jpg[/img:b82ae11758]

hoe moet ik dat doen? :roll:

volgens mij kan je gewoon de http poort 80/80 aanvinken. verder in netwerk>samenwerken>webserver aanzetten.

daan.

Even een aanvulling op wat hansenonline zegt. Als je dat aanvinkt moet je op de 0.0.0.0 het IP-nummer van de computer waar je webserver op draait opgeven. Geef deze computer een vast IP-adres.

[quote:e089b62dc1="mr.greenish"]Ik zit nu met router en werkt allemaal leuk enz maar ik wil nu tijdelijk iets hosten van mijn comp deze avond nog. [/quote:e089b62dc1]

Geen aanvulling op de antwoorden verder, maar als je om half 12 's avonds dit post, heb ik m’n twijfels of je dat gaat lukken…

Daarnaast is dit soort instellingen redelijk router- cq. merk-specifiek, dus de kans is wat kleiner dat je hier een 100% kloppend antwoord krijgt dan in de handleiding… :?

Bedankt ik heb die gisteren nog een ander oplossing gevonden maar geen oplossing hier voor. Wat ik raar vind is dat ik die poorten niet gewoon kan aanvinken dus.. ze staan grijs zo als je ziet en ik kan er niet aan zitten..iemand enig idee waarom?

OPGELOST!
alles werkt
:mrgreen:

hmm toch niet gelukt... het is gelukt om vritual server op te zetten maarrrr hij pakt hem nog steeds niet.. als ik dus naar http://62.234.45.8/~flip (mijn ip dus nu) en er gebruurt niets

websharing aangezet -
router vritual server aangezet

Virtual Server HTTP
protocool: TCP 80/80
lan server: 62.234.45.8

Maaaaarhet werkt niet … iemand hulp?

Het adres van de LAN server die je moet invullen moet het IP adres zijn van de computer waarop je de site host, dat adres wordt door je router aan je computer gegeven. Jij hebt waarschijnlijk je 'echte' IP adres ingevuld (denk ik). Je kan dat IP adres van je host-computer vinden onder in het venster van System Prefs>Sharing.

JA! Dankje het werkt:) :mrgreen: