I amsterdam font

ik wil graag het zelfde font gebruiken als er is gebruikt in het 'I amsterdam' logo. Zou iemand mij kunnen zeggen welke font het is? Of is het misschien een combinatie van meerdere fonts?

check het logo:
iamsterdam.nl

Dank

Ik denk de Avenir waarbij ze de eerste a en m aan elkaar hebben geplakt. En die kapitale I (schreefletter) kan van alles zijn, 1 karakter is te weinig om een oordeel op te kunnen vellen.

Het lijkt ook wel wat op de Nobel Bold (zou ook wel een aardige keuze zijn omdat die letter vroeger door Lettergieterij Amsterdam werd gevoerd). De 'r' laat echter zien dat dat 'm toch niet is. Ik zou eens bij de FontFonts van de Fontshop kijken...

And again, and again, and again... Upload [url=http://www.myfonts.com/WhatTheFont/]hier[/url] je plaatje, en je krijgt een redelijk betrouwbaar resultaat op welk font het lijkt.

Dit is overigens een véél gestelde vraag hier, met vaak dit antwoord (en daaropvolgend vaak een aardig resultaat!). Gebruik de zoekfunctie daarvoor!

Het kan geen kwaad "whatthefont" te proberen, maar verwacht er niet veel van. "Redelijk betrouwbaar" is wel erg veel gezegd van het resultaat. Je krijgt suggesties die er ook in de verte niet op lijken, en blijkbaar is de database van deze site maar erg beperkt.

En je kunt je nu de moeite besparen - ik heb ‘sterdam’ al geüpload, maar het resultaat helpt absoluut niets:
Corporate S Bold
News Gothic SH-Bold
Delargo DT Informal Semi Bold
Effectra-Medium
Bluejack URW T Bold
Krang
Swiss 721 Bold Italic
Europa Gro SH-Med Ita
Europa Gro SB-Med Ita
Helvetica Cyrillic Bold Inclined
Los Feliz Bold
Informatic-Bold Italic
Melvin Sans-Thin
Tarzana Wide

Er is ook de identifont-website waar je door het beantwoorden van een reeks vragen suggesties kunt krijgen. Ook daarmee is mijn ervaring niet erg goed: je bent veel tijd kwijt met de vragen, en de resultaten zijn vaak slecht.

Wat ik tegenwoordig doe is gewoon het bedrijf of televisiemaatschappij mailen en vragen welk font het is, krijg vrijwel altijd een antwoord op mijn vraag.

Ik heb net inderdaad ook met whatthefont er proberen achter te komen, maar het werkte niet. Ik ga nu maar aan het bedrijf achter Iamsterdam vragen welke font het is.

Avenir Heavy zoals il al zei.

[img:b10b83da83]http://img204.echo.cx/img204/2726/untitled14sb.jpg[/img:b10b83da83]

Nee, wel Avenir, maar de Avenir [b:b747046f58]Black[/b:b747046f58]. Op de www.iamsterdam.nl website staat ook een [url=http://www.iamsterdam.com/contents/pages/274/newsletteramsterdampartnersapril2005.pdf]nieuwsbrief in pdf[/url], waaruit je de outline van het logo kunt halen.

Bedankt janvanes en TonE! Avenir zit echter niet standaard op m'n mac. Moet ik deze font dan echt kopen, of is er ook een andere manier om deze font te vergaren?

[quote:5695838075="deafpeople"]Moet ik deze font dan echt kopen, of is er ook een andere manier om deze font te vergaren?[/quote:5695838075]

Jawel, maar dat is niet legaal en ik mag je het hier niet uitleggen. :wink: