I-mac problemen

Ik heb hier een i-mac G3 400Mhz machine met dvd, en 512 MB intern geheugen. Ik probeer hierop OSX Tiger te installeren maar elke keer ergens in de installatie crashed de machine en krijg ik zon zwart scherm dat ik opnieuw moet opstarten. Er is mij al verteld dat ik verkeerd geheugen had(uit een windhoos bak) en daarom heb ik nieuw apple geheugen gekocht maar ook hiermee wil het dus niet. Het rare is dat ook onder os 9 hij er soms zo maar uitklapt... Heeft iemand een idee of goede suggesties????? Het zou wel heel fijn zijn om deze machine weer werkend te krijgen.

Heb je gecontroleerd of je de juiste firmware hebt? Daarvoor kun je terecht op de support site van Apple.

Zeer waarschijnlijk firmware!!. :? Je moet eens kijken of je achteraan j iMac een extern scherm kan aansluiten.... Indien dit lukt heb je geluk, want dan kan je verder werken, zoniet vrees ik er voor... :( (dan kan het zelfs zijn dat je je moederbord dient te vervangen....)

suc6!!

idd. waarschijnlijk firmware

kijk hier:

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=75430

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=75130

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86117

[quote:9e69ebb05f="TandMac"]zoniet vrees ik er voor... :( (dan kan het zelfs zijn dat je je moederbord dient te vervangen....)[/quote:9e69ebb05f] Hoef niet. Er is [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=260490]kans op redding[/url] in zo'n geval.

Ik heb gechecked maar de firmware is up to date, mijn scherm gaat niet op zwart maar elke keer tijdens de installatie grijg ik dat zwarte blok met you need to restart your computer... Het rare is dat met het goede gehuegen zelfs os 9.1 instabiel is.

En als je boot vanaf een externe harde schijf (als je die hebt natuurlijk). Zou je even moeten proberen. Het kan ook zijn dat de schijf een beetje verwoest is.

Kan vast niet opstarten vanaf usb schijf? heb verder geen externe firewire schijf...

En als je opstart vanaf een OS9 installatie-CD? Gaat de iMac dan ook op zwart als je hem een tijdje laat draaien?