i photo -> camera

Ik zou graag foto's van mijn computer naar mijn camera uploaden zodat ik ze kan laten ontwikkelen, maar ik vind maar niet hoe je dat kan doen...? Iemand enig idee?

volgens mij kan dit niet. ik heb voor de zekerheid nog even gekeken, maar kon niets vinden. met mijn camera kan het wel, maar dan moet ik de software die bij de camera is geleverd installeren. je kan ze toch ook zonder camera laten afdrukken? CD-rommetje?

Is dat niet een beetje ingewikkeld gedacht. Gooi ze op een cd-tje, loop naaar de eerste de beste winkel en laat ze ontwikkelen.

Ben je heel wat sneller klaar.

vele mogelijkheden: foto's op CD zetten, uploaden naar AH (hebben goed OSX-prg) en afhalen bij je plaatselijke kruidenier, HEMA, Kruidvat, foto's op flash- of andere card zetten en zelf inlezen bij Dixons, Hema etc. Het leukst, en ook de meest dure en tijdrovende optie: zelf (nabewerken en ) afdrukken. Wow, een uitsnede op A4-formaat ! in sepia. Photoprinters zijn goed en betaalbaar, maar je loopt wel leeg op papier en inkt...

ik exporteer ze naar m'n card

dasmooi mekker, maar hoe doe je dat? dat was geloof ik de vraag . . . .

Mijn sony camera komt gewoon als drive op m'n bureaublad, als ik daar navigeer naar de map waar m'n foto's op staan, dan kan ik daar gewoon alles van iphoto weer inslepen (moest ik dat willen).

Maar een handiger optie is idd gewoon alles op een cdtje smijten, of beter nog, uploaden. Dan hoef je al helemaal de zetel niet meer uit :slight_smile:

"Ontwikkelen" doe je met oldscool fotorolletjes.

Een vriendin heeft ook een sony camera en die verschijnt als harde schijf en zij kan ze zo opladen. Maar bij mij is het een Canon met compact flash kaart maar die zie je nergens verschijnen. Weet anders iemand hoe je die kan laten verschijnen?

Nu doe ik het via cd’s, maar het zou toch gemakkelijker zijn voor mij moest ik het via mijn CF kunnen doen :slight_smile:

compact flash reader kopen, dan kan je je kaartje als harde schijf gebruiken. mijn s40 kan ook niet als externe hd werken en ik heb dus een card reader gekocht.

daan.

Ik weet niet hoe het in een nederlands systeem heet maarbij mij heet het partage in dit menu zit helemaal onderin de optie exporteer. je selecteerd de fotos die je wilt hebben en exporteerd ze naar je card of je usb sleutel :D

:apple: Hallo Zoob !

Volgens mij is dit in iPhoto 5.0 niet meer mogelijk. Ook niet met een cardreader.
iPhoto ziet de reader wel als een movable disk, maar je kan alleen maar foto’s downloaden van de card en niet uploaden.
Helaas ! maar waar !

:apple: Hallo Zoob !

Ik was wat voorbarig. Uiteindelijk is het ook mij gelukt foto’s te uploaden. Via exporteer.
Ik heb een Nikon camera en SD kaartjes. Bij mij moeten de foto’ dan geexporteerd worden naar de submap ‘100 nikon’. Er wordt verder niets aangegeven, maar uiteindelijk staan de foto’s wel op het kaartje via de cardreader. Bedankt Mekker, ik was werkelijk overtuigd dat dit ‘extra’ was verdwenen bij de versie iPhoto 5.0

super! thx, dat ik daar nog niet aan gedacht heb :D Het werkt bij een mijn vriendin, nu nog hopen dat het met mijn compact flash ook gaat!

Je kunt gewoon foto's uit iphoto naar een andere map slepen, net zoals met 2 verschillende finder vensters. Sleep ze dus gewoon naar de juiste map op je kamera.

Hans