I-photo, foto's kwijt, prog zit muurvast.

Beste,

een uitdaging. Onderstaande doet zich voor:

met Iphoto geopend geprobeert om via Roxio ToastIT foto’s te importeren om te branden. Door een verkeerde selectie is het programma handmatig " gestopt " comp uitgezet en even later weer aangezet. En toen begon het gedonder. Iphoto leeg. noppes, nada niks.

De plaatjes staan (natuurlijk) netjes in de map afbeeldingen maar iphoto moet ze niet meer. Je kan ze d’r niet inslepen of wat dan ook.

Wat hebben we reeds gedaan:
Backup gemaakt, iPhoto Library opnieuw in de afbeeldingen gezet. iPhoto gestart en apple- & alt-toets tegelijkertijd ingedrukt. Heeft niet gewerkt.

Daarna “herstel volume bevoegdheden” gedaan. Heeft niet geholpen.

iPhoto van de harde schijf verwijderd en via de basis cd getracht het er weer op te zetten.
Wel een icoontje onderaan verschenen, maar geen programma. Dus: aanklikken ennog immer nada noppes.

up-grade naar iLife 04 op DVD getracht te draaien. Echter nu de melding dat er andere programma’s van iLife draaiden en dat ik die eerst af moest sluiten. Maar er draaide geen enkel iLife programma.
Ik kon het dus niet herinstalleren.

EN NU ?

help… :oops:

Heb je iPhoto echt volledig verwijderd (ook de plist files etc.)? Het lijkt erop dat je met het starten van iPhoto toch onzichtbaar een proces hebt gestart wat installatie van iLife blokkeerd. Opnieuw starten van je Mac is dan de enige mogelijkheid. Daarmee ben je echter nog geen stap verder.

Wellicht helpt hetvolgende:

  1. Verwijder iPhoto helemaal behoudens je iPhoto library uiteraard (gebruik zoekfunctie in verkenner en gooi alle hits op ‘iPhoto’ weg en leeg ook je prullenbak)

  2. Kijk of je ook gebruik maakt van ‘Keyword assistant’ verwijder die ook (oude versies van dit programma zijn niet compatible met nieuwe versies van iLife en kan leiden tot de beschreven problemen)

  3. Start je Mac opnieuw op

  4. Probeer iPhoto opnieuw te installeren

  5. Start iPhoto met de alt knop ingedrukt je kunt dan zelf je library selecteren.

Wellicht helpt het je
Succes
Douwe-Jan

tnx

mac is helaas naar de macstore om daar door profies onder handen genomen te worden. Ik laat je weten wat de uitkomst is.

jw