iBook batterij ellende

Hier zakt je broek toch van af! Nog geen twee jaar oud is m'n iBookje. De capaciteit heb ik met xbattery bepaald op 0,184 Ah. Schande!

Wie kent het euvel en wie heeft er een nieuwe 12" ibook batterij?

[img:aa0577c20c]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/vanalles/1.jpg[/img:aa0577c20c]
[img:aa0577c20c]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/vanalles/2.jpg[/img:aa0577c20c]

Is dat niet de "ibook battery problem" door OS X.2.4? Heeft nogal wat over op Macfixit gestaan, batterij-capaciteit was soms ineens meer dan gehalveerd. In 'apple-discussions->hardware->ibook->battery' zijn er vele klagers met u, misschien eens doorlezen

Ik heb hetzelfde met mijn PB G3. Maximaal 1,5 uur i.p.v. de vijf die hij tot een jaar geleden met gemak haalde.

Ik wacht nog even met het aanschaffen van een nieuwe accu, hopen dat het aan 2.4 ligt :slight_smile:

1,5 uur??? Dat is een droom voor me. Ik haal de 12 minuten nog niet eens, zoals je kunt zien boven. Dit probleem heb ik trouwens al sinds ver voor 10.2.4.

Dat wordt dus een nieuwe batterij kopen.

Voordat je een nieuwe batterij gaat kopen zou ik eerst maar eens even het power management gaan resetten. En daarna een paar keer volledig opladen en verbruiken zodat het power management opnieuw de capaciteit kan berekenen. [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=14449&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Assisted&kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous%7C167474564]management resetten[/url]

De vroege iPods hebben dit probleem ook gehad en er was slechts een update van de firmware nodig om het probleem te verhelpen (mijn iPod houdt het inmiddels weer 8 tot 10 uur uit in plaats van de 20 tot 80 minuten van een maand geleden). Met andere woorden: wacht even met de dure vervanging van de batterij, het kan best zijn dat Apple snel met een update komt.

Heb de tests van PeterH uitgevoerd. Inclusief andere wanhopige tips die ik vond op andere forums (opstarten in single user mode enzo). Het heeft allemaal niks opgeleverd. Sterker nog, binnen tien seconden nadat ik de power eruit haal krijg ik dit:

[img:aecc054fb0]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/vanalles/3.jpg[/img:aecc054fb0]

Ik geef het op.

ja.....ik heb hetzelfde Luc, en krijg niet eens die dialog...

in de menubalk staat keurig dat ie nog voor
twee uur stroom heeft, maar plink zet zichzelf
gewoon uit, zonder melding dus…

PM heb ik al gereset, maar maakt geen f**k uit.

mn iBook is dus van september 2002, dus ouderdom
van batterij kan het niet zijn…

ik heb wel het idee dat het aan X 2.4 ligt, met 1.5 deed
hij langer met zn batterij, maar de 4 a 5 uur (die apple claimt)
was in december al voorbij…

:evil:

De vier a vijf uur heeft ie bij mij ook maar heel even gehaald. Muziek draaien etc. vreet natuurlijk van de batterij, evenals programma's draaien. Het zou zomaar kunnen dat die 4 a 5 uur alleen geldt wanneer je niets doet...

Lucas, waar heb je dat programmaatje vandaan wat in je eerste post staat? Kun je daarmee de status van je accu testen ofzo?

Hiermee kun je de capaciteit van je batterij meten en nog wat andere technische dingen. http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/12649

Dit programma’tje laat je accustatus zien op een tijdbalkje.
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15982

[quote:7ba3159110="lucasraggers"]Heb de tests van PeterH uitgevoerd. Inclusief andere wanhopige tips die ik vond op andere forums (opstarten in single user mode enzo). Het heeft allemaal niks opgeleverd. Sterker nog, binnen tien seconden nadat ik de power eruit haal krijg ik dit: Ik geef het op.[/quote:7ba3159110]

Das wel heeeel erg kort! Ik heb net als Lampje mijn iBook vanaf september 2002. Maar ik heb (afklop, afklop) nog geen problemen met mijn accu. De melding dat ik de iBook onder lading moet zetten komt pas bij 7 % en ik kan zonder lading doorgaan tot 0% en dan pas schakelt 'ie zich uit. Zit er eigenlijk geen garantie op een accu?

'Tuurlijk zit er garantie op. Gewoon Apple bellen, probleem uitleggen, en ze sturen gewoon een nieuwe op hoor :)

Ik heb zo zelfs een keer een nieuwe adapter gehad :slight_smile:

Capacity: 1,930Ah Charge: 1,906Ah Voltage: 12,444v Flags: 7 Amperage: -1200

Wat is normaal? Is dit goed/fout?

Zelf heb ik de iBook 700 mhz (éénnalaatste model geloof ik). Nooit problemen mee, zelfs als ik een dvdtje of divx kijk gaat de batterij 3,5 tot 4 uur(!) mee.

Je kan ook je batterij geheel ontladen, voor twee dagen in de vriezer neerleggen, laten ontdooien en dan geheel opladen. Dit schijnt wel eens te helpen, toch moet ik wel ff kwijt dat dit een paardemiddel is want als dit mislukt ken je je batterij weggooien.

voor meer info over de accus kijk hier

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20030314081843218

volgens dit artikel is geheel ontladen gevaarlijk en niet nodig…