[iBook G4] Reviews?

Heeft een van jullie nog reviews over de iBook g4 ? want ik kon echt nauwelijks iets vinden van inhoud op google.com. Het liefste over de 14" ibook g4.

bvd

Ik zoek er ook van de iBook 12" en de PowerBook 12"

Ook Benchmarks zijn welkom.

Vier woorden: Hij Is Te Gek! 8) Het enige wat ik gevonden heb stond op cnet.com. Gewoon ff Notebooks en Apple aanklikken, dan kom je er vanzelf. Zijn inmiddels wel verouderde G4 iBookjes.

de reviews van CNet zijn betreurenswaardig...

Een benchmark van de iBook tegen andere Apple-machines:

http://www.barefeats.com/ibG4.html

Op dezelfde site zijn nog veel meer Apple benchmarks te vinden.
NB: Ik denk niet dat een Apple-minded site als deze in staat is om eerlijke benchmarks van PCs af te leveren, dus dat volgens hen de G5 sneller is dan welke P4/Athlon PC dan ook geloof ik niet (IMHO).
Bovendien is dat niet interessant: je koopt een Apple omdat je er snel mee wilt werken, niet omdat hij de beste meetwaarden heeft.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind mijn iBook 14" 933 ook geweldig, niet in de laatste plaats door Mac OS X! Het was na linux even wennen maar ik ben helemaal om…

groeten Bart

[quote:87585a18a5="Maximus"]de reviews van CNet zijn betreurenswaardig...[/quote:87585a18a5] Ik zei ook niet dat het een goed geschreven recensie was... :) Inderdaad, er is verrekte weinig te vinden.

http://www.xlr8yourmac.com/systems/ibook_g4_review/ibook_G4_review.html

dit was een hele goeie review voor de Ibook G4 800mhz.
De auteur was erg postief dus misschien dat jullie hieraan wat hebben

Ik heb een PB 12" 1,33Ghz... Combo stock model (binnekort meer RAM ... is nog onderweg ;))

Benchmarks op xBench -> PowerBook G4 AL -> Samurai (2 keer vermeld: battery en netstroom)

mijn bevindingen: (altijd al op battery gewerkt en reduced performance… ik had verkeerde stekker opgestuurd gekrege en moest tijdelijk die van mijn vader gebruike)
(=eerste mac)

hij is snel genoeg (zwaarste wat ik gedaan heb tot nu toe is GarageBand: na 7 instrumenten waren er wel wa probs (hij vroeg mij om op Highest Performance te draaien) maar bleef stabiel

heb ook is voor de LOL 30 apps gestart (windows kan da ni dus ik wou da ook wel is doen ;)) : 2 keer balletje zien draaien (1 keer bij GB) voor ongeveer 5sec

battery is 4u met airport aan en scherm op halve helderheid (net ietsjes minder) en matig intensief gebruik (safari vooral en wa GB en wa testen van andere apps)

hij blijft heel cool (letterlijk en figuurlijk) … eitje bakken gaat NIET … degelijke afwerking

voor specifieke vrage: mail maar :smiley:

Nou, ik heb een paar reviews voor jullie gevonden: [list:9263561880]Een redelijk uitgebreide bij Macworld: http://www.macworld.com/2004/02/reviews/ibookg4s/[/list:u:9263561880] [list:9263561880]Een heel uitgebreide review van Zdnet: http://reviews-zdnet.com.com/Apple_G4_iBook_series/4505-3121_16-30588509.html?tag=dir[/list:u:9263561880] [list:9263561880]Een review van een switcher: http://www.osnews.com/story.php?news_id=5176[/list:u:9263561880]

En zo zijn er met wat specifieker zoeken bij Google vast nog wel meer reviews te vinden. Kijk bijvoorbeeld ook eens op Gathering of Tweakers, en dan in het bijzonder in de serie “Grote Apple-topics”. Daar staan veel links naar reviews en ervaringen van anderen. Dit is het derde deel van de serie, in de eerste post van dit topic staan links naar de vorige delen:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/907394

Ik heb een 12", werkt echt perfecto. Ik draai momenteel 10.3.3 en hij is geloof ik sinds dat ik heb hem (een paar maanden) nog geen een keer vastgelopen. Dat is met mijn oude iMac wel anders...ik moet er wel bij zeggen dat ik er niet van die heel spectaculaire dingen mee doe, gebruik hem meest voor tekstverwerken, iPhoto, iTunes, dat soort dingen. Maar wat mij betreft is ie erg aan te raden.

O ja hij is wel een keertje op de grond gevallen (in een tas)…toen deed ie een keer raar met opstarten en daarna deed ie weer gewoon :smiley: