iBook geeft ernstige problemen.

M'n iBook crasht om onbekende redenen. Het scherm geeft een vervormd beeld en weg is hij. Vervolgens is hij erg moeilijk aan de praat te krijgen. Je moet de batterij er uit halen en door de netvoeding er aan en uit te doen, start hij opnieuw op. maar dan blijft hij een keer of wat steken bij een enorm geblaas. Soms start hij op, maar dan is het na een tijdje weer mis . . .

Moet hij naar de winkel of heeft iemand een idee wat er is? Ik heb de hardware test gedaan en dan geeft hij geen problemen.

dat zijn duidelijk iBook-problemen waarvan Apple deze GRATIS zal wegnemen. Je moet even naar het serienummer kijken van de iBook (zit ergens in/op/rond de batterij) en kijken op de website van Apple. Het heeft te maken met een moederbordprobleem. Succes ermee!

wat meer specifieker:

http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1301

en hier:

http://www.apple.com/support/ibook/faq/

ik heb een G4 (800). die valt niet onder die regeling. toch? hoe dan ook, ik vind net een schroefje die uit de batterij houder van de iBook komt . . . . . (?) ik zal die er eens indraaien.

2 minuten later. mmm. dat zou het nog wel eens kunnen zijn. hij heeft al 2 keer zonder problemen opgestart. misschien dat de batterij hierdoor een beetje los zit? ik zal hem eens even aan laten staan, om te kijken hoe hij zich houdt.

niet dus. dat leek me ook al sterk. hoe dan ook, de klachten lijken inderdaad op die van de G3. misschien is het moederbord van de mijne ook kaduuk.

Je zou nog kunnen proberen wat Spike23 onderin dit topic schrijft:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=14940&highlight=

G4 valt inderdaad niet onder het repair programma.

dat werkt niet. hij komt niet meer langs dat geblaas van de ventilator.

Ik heb ook dezelfde problemen met mijn Ibook G4 800. Soms om onverklaarbare reden hangt de Ibook en dan zit hij helemaal vast met soms wat strepen door het scherm. Ik kan hem dan alleen resetten door de uitknop lang in te drukken. Geen idee wat het kan zijn heb geheugen al verwisseld en schrijfpermissies hersteld etc. Het enige wat bij mij enig effect lijkt te hebben is het resetten van PRAM. door Appletoets + Option + P + R toetscombinatie bij het opstarten!!! Succes

ik heb hem naar de winkel gebracht en men vreest voor het moederbord. dit wordt nogal een dure grap (€600 ofzo). nu vind ik dat nogal wat voor een laptop van 1,5 oud. heeft iemand ervaringen met apple op dit gebied? op zich vind ik dat er op 1 of andere manier een coulante regeling moet worden getroffen, maar is apple daar normaal ggesproken voor te porren?