iCal op OS X Server 10.4?

Kan ik op me XServer iCal hosten? Het gaat om een interne agenda dus hoeft niet te worden gepublished ofzo...

Ik heb al aardig wat gegoogled maar ik vind alleen maar dingen om ical te hosten op je gewone mac maar niet op een xserver. Ik heb het echter wel geprobeerd maar de httpd.conf is heel anders…

Hallo,

Ik heb onlangs bij wijze van experiment een OS X server (panther) ingesteld om een iCal agenda op te kunnen “hosten”. Maar door de beperking van iCal zal de agenda wel steeds vanaf dezelfde computer gepublished moeten worden bij wijzigingen, zodat anderen een subscription kunnen nemen op die kalender. Dit alles is mogelijk via het zgn. WebDAV protocol, dat eenvoudig in te schakelen is in de Server Admin (per site) net zoals je webmail, folder browsing e.a. in en uit kunt schakelen.
Ik hoop dat mijn verhaal begrijpbaar is, anders hoor ik het wel :slight_smile:

Grt!

jup ik heb die webdav module al aangezet, maar ik moet neem ik aan in de httpd.conf de username en passworden enzo invoegen?

En ik zou het liefst gewoon willen dat iedereen de ical agenda kan aanpassen?

Ok. Wat betreft de gebruikersnamen, je kan ook gewoon een gebruiker nemen die in de server admin is aangemaakt, is mischien gemakkelijker. Wat betreft dat wijzigen door meerder gebruikers, dat is niet mogelijk binnen de iCal interface. Het is denk ik toch meer ontworpen voor een consument die makkelijk zijn agenda kan delen met iemand anders, en omgekeerd. Ik gebruik het bijvoorbeeld met mijn vriendin, zodat we elkaars agenda altijd kunnen bekijken.

Mischien is anders dit project meer iets voor jou http://www.k5n.us/webcalendar.php (ziet er niet zo mooi uit als iCal maar werkt wel, en is makkelijk te installeren, bij mij draait het)