ichat gesietemieter

ΛΛ

Gewoon blocken... of hopen dat het overwaait...

ΛΛ

[quote:179c19d934="johnny_cash"]is deze ook naam ook niet bekend.. ofzo...[/quote:179c19d934]

Mij niet in elk geval, probeer Google eens? Of misschien op de AIM pagina zelf, profiel opvragen ofzo?

ΛΛ

heb op msn wel een meegemaakt dat een windhoosgebruiker waar ik mee chatte een virus had wat zeer vervelende berichten liet zien in MSN. Zijn dit soort virussen er ook voor AIM?

Dat zijn BOTS! Ook wel genoemd: robots.

Je kan gewoon programmaatjes downloaden die de hele dag contact leggen met andere mensen op AIM en dan iets zeggen, zoals “buy viagra online!”, en daarna weer offline gaan. Hier zat duidelijk iemand met een bot te spelen.

Da’s het gare van AIM /iChat, iedereen kan tegen je beginnen te kletsen zonder dat je eerst toestemming moet verlenen zoals bij MSN.

Blocken die bots, teringvervelend idd, heb het tot nu toe maar 1 keer gehad, Elger daarentegen wordt volgens mij aan de lopende band gespammed. Maar ja, geen idee waar hij rondhangt normaliter....

:wink:

Je kan ook je iChat instellen dat je alleen berichten wil ontvangen van mensen in je eigen list. Dan moeten mensen die met je willen ichatten eerst contact met je hebben gehad, zodat jij ze hebt toegevoegd. (zie preferences -> privacy -> Allow people in my buddy list)

Groeten!

Maikel.

ΛΛ

[quote:971fed2c4b="colpolyp"]Da's het gare van AIM /iChat, iedereen kan tegen je beginnen te kletsen zonder dat je eerst toestemming moet verlenen zoals bij MSN.[/quote:971fed2c4b]

Niet mee eens… als iemand mij een bericht wil sturen in iChat krijg ik voor ieder bericht eerst een scherm met een “Accept” knop voor mijn kiezen, zelfs als het iemand is die op mijn lijst staat. Volgens mij zit in datzelfde scherm ook een “Block” optie, ben je er ook vanaf.

ΛΛ

[quote:f9cfde1dea="johnny_cash"]nee hoor die manolo maakt om de 6 seconden een andere variabele aan :?[/quote:f9cfde1dea]

Wat bedoel je precies met een andere “variabele”? Voor zover ik weet moet je op AIM nog steeds een screenname hebben, zelfs met een bot. Je kan niet zomaar onder willekeurige namen berichten naar iemand sturen, zou wel heel kunstig zijn!

Maar ja, eigenlijk weet ik niet zoveel over het AIM protocol verder…