Icloud back up

Ik heb verstaan in een icloud backup de apps die je op je iphone staan hebt ook in de back up zitten , heeft dit alleen betrekking tot de app zelf of worren ook de gegevens ( documenten en foto’s ) die je in die app opgeslagen in die back up inbegrepen zodat wanneer je de backup op bv. een nieuwe iphone zet de gegevens niet kwijt bent .

Waarvan maakt iCloud reservekopieën?:

Apps worden overigens opnieuw gedownload vanuit de App Store. Enkel de App-gegevens worden dus meegenomen in de iCloud reservekopie:

Overigens zijn er enkele apps die hun eigen backup-mechanisme erop nahouden. Een bekend voorbeeld hiervan is WhatsApp, waar je de reservekopie moet aanzetten in de instellingen van WhatsApp zelf.

Inderdaad. Het is dus precies het tegenovergestelde van wat TS heeft verstaan: juist niet de app zelf, maar de gegevens ervan worden in de backup opgeslagen.

[quote=tav url=https://www.onemorething.nl/community/topic/icloud-back-up-3/ time=1508481214]Ik heb begrepen dat in een iCloud backup de apps die je op je iPhone staan, ook in de back up zitten. Heeft dit alleen betrekking tot de app zelf of worden ook de gegevens (documenten en foto’s) welke in die apps opgeslagen zijn, ook in die backup inbegrepen; zodat wanneer je de backup op bv. een nieuwe iPhone zet, de gegevens niet kwijt bent.[/quote]#leesbaar

Is dat nou ook niet een beetje het doel van een backup? Dat persoonlijke zaken en instellingen bewaard blijven? Want niet-persoonlijke zaken (apps, OS, etc) kun je altijd wel ergens vandaan halen.
Foto’s, video’s, etc, en muziek komen niet apart in de backup, want dan zou die backup wel heel snel onnoemlijk groot worden. Dus dat is anders geregeld voor die bestanden.