iCloud Drive & Notities syncen niet

Sinds een paar dagen merk ik dat de Notities niet syncen. En nu merk ik ook dat ik geen dingen kan uploaden op iCloud Drive (op meerdere devices niet). Het lijkt of er iets vai iCloud niet goed gaat. Iemand een idee?

Uitloggen en weer inloggen?

 

Weet je zeker dat je overal met hetzelfde account bent ingelogd?

 

Ben je overal up to date OF gebruik je de bij elkaar behorende iOS en macOS versies? Apple heeft er nog wel eens een handje aan om bijv. Bookmarks van Safari 10 (iOS 10 ) niet meer te syncen met Safari 11 (macOS ) en dat soort ongein.

 

En qua uploaden naaar iCloud Drive. Gebruik je mogelijk LittleSnitch en blokkeer je IP’s van Google? Dan zou dat verklaren, want iCloud Drive wordt gehost op Google Cloud Services.

Ben bijna overal up to date qua laatste versies. Alleen niet op een oude iPad Air. Daar meld ik me nu even af.

Rare is ook dat ik niet kan inloggen op iCloud.com. Krijg deze foutmelding:

 

Het kan ook een probleem bij Apple zelf zijn… zie nu dit op de systeemstatus pagina…

Ja ik zie zojuist ook de melding op The Verge. Dat kan heel goed de oorzaak zijn ja ?

 

En? Is het inmiddels opgelost? Ik bemerk al enige tijd dat dat de sync van ntities niet goed gaat

  • Soms wordt er een aanpassing in een notitie binnen een minuut doorgevoerd, maar andere keren wordt een nieuwe notitie niet overgezet naar aangesloten devices.
  • mappen hebben niet hetzelfde aantal notities op verschillende devices
  • weggegooide notities verdwijnen niet uit de mappen op aangesloten devices (terwijl aanpassingen in notities is dezelfde map wel worden doorgevoerd…)
  • het totaal aantal icloudnotities op aangesloten devices komt niet overeen
  • zoeken levert geen resultaten, terwijl ik zoek naar woorden die 100% zeker in een notitie staan. Partial overeenkomsten worden WEL gegeven!!

Ja, ik ben op dezelfde account ingelogd en ja, standaard zou alles weggeschreven moeten worden op iCloud.

Inmiddels is het zo’n rommeltje geworden dat ik op geen enkel device notities wil uitzetten omdat dan alles van het device wordt verwijderd.
Inloggen op de Icloud via de webbrowser biedt ook geen info… daar duurt het een eeuwigheid om meer dan 7 notities te laden waarna ik er uit word gegooid. Probleem met server… (dat lijkt me ook ja :-/ )

Het enige dat ik kan verzinnen is dat er een probleem met de notities is omdat ik gemigreerd ben van evernote. Vooralsnog heb ik daar best wel spijt van. (Maar die spijt kan ik beter uiten in een Notities bash-draadje)

Iemand een idee hoe ik de server van icloud reset waardoor de notities van de twee devices wordengeupload en ontdubbeld? Ik heb er geen vertrouwen in… ik heb een verschil van 300 notities tussen mijn ipad en iphone. Van de notities op mijn mac kan ik dat niet eens zien. (Of wel? En waar dan?)

Groet, ben benieuwd!

ik heb dezelfde problemen en heb nog geen oplossing gevonden. inmiddels heb ik op mijn ipad en iphone iOS 13.1.1 en had de hoop dat daarmee lalles opgelost zou zijn… Helaas nog steeds geen goede synchronisatie met Notities.

 

Jee, naar zeg… ik ben inmiddels terug overgestapt naar evernote.
Hoewel ik van naderen weer hoor dat notities juist super werkt… bah

Ik gebruik sinds 5 jaar Evernote met veel plezier. Jammer echter dat de mogelijkheden bij Evernote om met een pen op een iPad aantekeningen te maken erg beperkt is en dat er geen donkere modus is. Vandaar dat ik sommige notities in Notities wil maken. Maar do,en moet de synchronisatie wel goed gaan. Bij anderen heb ik het supersnel zien werken met synchronisatie binnen enkele secondeN. Vreemd d dat het bij jou en mij niet gaat.

Ik zou zo graag de hele handel willen resetten… maar daar nooit iets over gelezen. En zou inderdaad net als jij graag met een pennetje wat rommelen in notities!

Ik ben aan het overwegen om iCloud los te koppelen van de iPhone en iPad en daarna weer aan te zetten. Vind het echter wel eng en weet niet goed hoe ik dat moet doen. Heb jij dat al geprobeerd en hoe heb je dat gedaan?

 

Even het betreffende vinkje bij iCloud instellingen aanzetten en weer uitzetten.

Is het btw syncen in beide richtingen wat niet werkt? Of alleen iPad=>iPhone of v.v.?

Ik neem aan dat je het vinkje bij “Notities” bedoeld. Dat heb ik meerdere keren gedaan. Dan verdwijnen alle notities op het betreffende apparaat en via synchronisatie komt alles terug. Dat gaat dus goed. ECHTER, veranderingen in een notitie worden niet gesynchroniseerd. Heel vreemd.

Precies zelfde probleem hier! Alle apparaten uitgelogd en weer ingelogd. Soms werkt het wel, maar meestal niet! Volgens mij is er nog 1 oplossing en dat is alle apparaten herstellen :-(. Daar voel ik weinig voor …

DikkeWim op 29 september 2019 om 17:39 ECHTER, veranderingen in een notitie worden niet gesynchroniseerd. Heel vreemd.
Dan ligt het aan het andere apparaat, neem ik aan.

En daarom blijft mijn vraag opportuun:

Is het syncen in beide richtingen wat niet werkt, of alleen iPad=>iPhone, of v.v.?

De voorlaatste beta van Catalina loste het probleem op, maar de GM en definitieve versie bracht dit helaas terug

Oudere macOS versie van notes wijzigt de notie in Catalina, maar andersom werkt het niet

Zelfde met iOS 13, werkt naar de Catalina Mac maar niet andersom

Loskoppelen op de Catalina Mac verwijdert ALLE wijzigingen die gebeurd zijn op deze Mac.
En soms erger, hele notities verdwijnen.