iCloud drive vs Dropbox vs Transip Stack anno 2018

Gebruik al jaren Dropbox op zich naar tevredenheid voor synchroniseren bestanden tussen mijn Apple Devices, dat is enige waarvoor ik cloudopslag gebruik.

Wil liever naar iCloud drive vanwege beveiliging, integratie met al mijn Apple devices/apps en dataruimte/prijs. Veel reviews gelezen waarbij met name traagheid synchroniseren bestanden tussen eigen Apple devices bij iCloud drive iedere keer weer opduikt.

Hoe is de snelheid anno 2018? M.n. Shmoo (die ik hoog heb zitten) gaf zo’n anderhalf jaar geleden vaak zijn ontevredenheid aan, maar is dit nog actueel?

Stack is ook een optie maar met Backup relatief duur (10 p.m.) en zou ik liever voor backups gebruiken (heb ik dan nog achter de hand ingeval Dropbox/iCloud gehacked mochten worden).

Wat is jullie advies? Bedankt!!!

Zelf gebruik ik de gratis versie van icloud vooral voor de backups van mijn ios devices en dan zit het al vol.

Dropbox vertrouw ik zelf niet dus ben daar al een paar jaar vanaf en gebruik Stack (de gratis variant van 1 TB) voor mijn persoonlijke offline backups
De snelheid van Stack vond ik via webdav een jaar geleden veel te traag voor een online sync, ik weet niet of dat nu al verbeterd is.

Ik weet niet precies waar is het voor wilt gebruiken, maar waarom is snelheid zo belangrijk voor jou?
en gaat het om download of upload snelheid?

Google Drive!

Zoveel handiger dan iCloud.

Ben zelf een zeer tevreden Stack gebruiker. Dropbox is beter qua snelheid en mogelijkheden, maar Stack is een waardig gratis vervanger. Scheelt toch Eur. 100,- per jaar. Snelheid is goed genoeg en de Mac app werkt goed. In een jaar geen fouten of problemen meegemaakt.

Grappig is zoiets… Dat is toch echt de omgekeerde wereld of niet dan.

Bedankt voor jullie reacties!

Google Drive gebruik ik liever niet, dan worden al mijn bestanden door Google bekeken. Qua beveiliging gaat het mij om beveiliging tegen hacken en tegen meekijken (in die zin ook liever niet op servers die onder USA-wetgeving vallen).

Waarom snelheid belangrijk is: ik zie in diverse reviews van zeg een jaar terug dat het via iCloud drive soms een dag of meer kan kosten voordat bestanden tussen twee Macs zijn gesynchroniseerd, terwijl het via Dropbox near realtime gaat. Dat is onwerkbaar voor mij, minuut meer of minder maakt niet uit maar binnen zeg 10 minuten is wel van belang. Of is iCloud op dat vlak tegenwoordig wel snel/betrouwbaar?

@Shmoo: waarom ben jij van iCloud naar Dropbox teruggegaan? Is dat vooral vanwege wat je zo’n anderhalf jaar geleden aangaf over de synchronissatiesnelheid?

Eigen server is het beste, zoals bijvoorbeeld NAS van Synology!
Niks meekijken door een of ander vaag bedrijf.

Ik gebruik dropbox/drive nog wel, maar dat is alleen om de door relaties gedeelde mappen.
Beide werken goed, hier geen ervaring met Stack.
Weet wel: Gratis is nòoit gratis. Het moet wel betaald worden: met je privacy dus.

Ik gebruik iCloud Drive volledig. Dus voor muziek, foto’s en bestanden. Werkt prima. Van traagheid werk ik weinig. OK. Dropbox is sneller. Maar in het gebruik maakt dat niet uit. Voor delen van bestanden tussen iPhone en MacBook is het bij na ideaal. Zeer tevreden.

Traagheid vooral, plus het product is zo dom als de beukenboom in je tuin maar dat kun je alleen herkennen wanneer je Dropbox gewend bent.

Ik zat altijd al bij Dropbox omdat ik vanuit Dropbox dagelijks mijn ding doe. Dropbox is als het ware mijn HD die niet stuk kan gaan. Computer gestolen of stuk is een kwestie van een nieuwe kopen, opnieuw aanmelden bij Dropbox en daar zijn al mijn bestanden weer. Dankzij Dropbox heb ik al zeker 5 jaar geen backup meer gemaakt en ik ga echt niet lopen vechten met een 2007 app genaamd Time Machine alleen omdat Apple nog steeds geen manier heeft uitgevonden om onze Macs te backuppen in iCloud op een vergelijkbare manier zoals onze iPhones en iPads doen.

Ongeveer jaarlijks probeer ik het wel eens uit, om te switchen naar iCloud Drive. Dit doe ik dan met één nieuw project waar mee aan de slag ga. Deze plaats ik dan handmatig in iCloud ipv Dropbox en dan ga ik werken zoals ik normaal zou doen maar dan kom je al heel snel (meestal binnen 2 a 3 dagen) van terug. Vooral de uploadsnelheid is finaal dramatisch, syncen is voor mij niet zo heel erg omdat ik niet op twee plaatsen tegelijk met dezelfde bestanden aan het werken ben. Ik werk ook niet in teams dus niemand zit op mijn bestanden te wachten. Het gaat echt om het verwerken (uploaden) van de bestanden en dan met name – elke keer weer opnieuw – moet dat hele bestand geupload worden richting een trage server.

Niet verzonnen traagheid

Het is ook niet dat ik met een of andere goedkope internetverbinding loop te klooien, ik betaal 75,- p/maand aan de Ziggo en heb echt geen extra TV zenders of wat dan ook en vast bellen heb ik ook laten uitschakelen dus ik betaal voor fatsoenlijk internet + basis televisie.

Waar Dropbox superieur is tegenover andere diensten is in slimheid + snelheid. Ik kwam hier achter omdat ik vaak WordPress moest downloaden, dan download je een .zip bestand van laten we zeggen 25mb. Gooi dat bestand in Dropbox en het duurt ongeveer 40 seconden om te uploaden en syncen, download je daar nogmaals datzelfde WordPress bestand en gooi je dat weer in je Dropbox dan is Dropbox slim genoeg om te herkennen dat je dit bestand al in je Dropbox hebt staan. Dropbox upload dan helemaal niets maar neemt gewoon een kopie van het bestand dat al in je Dropbox staat. Op die manier duurt het ‘uploaden en syncen’ dan maar 5 of 7 tellen.
Dit mag je ook gewoon zelf testen, iedereen heeft wel een of ander ‘zwaar’ bestandje in zijn/haar Dropbox staan. Dupliceer dat maar eens dan zie je voor het eerst porno in Finder.
.

Dat zijn dingen die mij extreem aanspreken, niet vanwege al dat snelheid-geneuzel waar mensen altijd mee aan komen zetten dat ze nu ineens veel sneller zijn gaan werken en meer gedaan krijgen. Dit gaat om pure gebruikersgemak en op een niveau dat je het zelf waarschijnlijk niet eens in de gaten hebt totdat iemand je er op wijst dat zoiets bestaat. Volgens mij werken features in software dan op hun best wanneer je niet in de gaten hebt dat ze bestaan maar er dagelijks mee werkt en ze mist wanneer je met iets anders moet werken.


Qua veiligheid heb je echt niets te vrezen. En ja bepaalde documenten met gevoelige informatie moet je natuurlijk altijd extra versleutelen voordat je ze in en cloud stopt of naar jezelf mailt en wat mensen allemaal wel niet doen.

Mensen roepen vaak iets over dit soort dingen en vooral ook over Google terwijl ze nul komma nul verstand hebben van dit soort dingen. Het is allemaal onderbuikgevoel wat ze ventileren want ze hebben helemaal nergens bewijzen voor, het staat nergens online op een betrouwbare bron wat ze roepen maar het is gewoon en gevoel wat ze hebben waarmee ze mensen proberen te beïnvloeden. Ik beweer niet dat ik die kennis wel heb maar ik ga wel op onderzoek uit, ik lees de Dropbox blogs waar het bedrijf zelf uitleg geeft over hoe hun diensten werken. Google en YouTube zijn daarin zo verschrikkelijk handig.
Als iedereen dat eens zou doen bij de softwarebedrijven waar zij software van gebruiken ipv gewoon met je (onderbuik) op basis van gevoel te reageren omdat je bijv. een hekel hebt aan X bedrijf.

Als je Dropbox zou volgen dan weet je dat zo’n cloudsysteem echt geen simpele kwestie is van : er is één folder op hun server en daarin zitten al onze bestandjes waar de medewerkers van Dropbox rustig in kunnen gaan rondneuzen om zo te kijken wat jij allemaal opslaat. Zo werkt dat helemaal niet. Elk bestandje dat je upload naar Dropbox wordt altijd opgedeeld in kleine stukjes om het uploaden sowieso al sneller te laten verlopen. Als jij een bestand van 96mb wilt uploaden dan zie je altijd gebeuren dat de eerste paar mb lekker snel gaan uploaden en daarna zakt de snelheid weg en kom je in een soort trechter van trage smurrie terecht, zo voelt dat aan. Terwijl als je datzelfde bestandje zou opdelen in 24 stukjes van 4mb groot dan gaat het uploaden vele malen sneller omdat je alleen maar gebruik maakt van die snelle beginsnelheid … zodra de snelheid dan terug wilt vallen is het kleinere bestandje al 100% geupload en begin je weer opnieuw met het volgende bestandje, dat weer gebruik maakt van die beginsnelheid.
Al die bestandjes worden daarna gecodeerd zodat mocht iemand alle 24 pakketjes te pakken krijgen dan nog moet hij de sleutel hebben om ze te unlocken.
En daar komt nu net het mooie van Dropbox qua veiligheid. Alles staat los van elkaar en heeft z’n eigen SSL sleutel/verbinding terwijl je alle items nodig hebt om bij je content te komen.

Als iemand het voor elkaar krijgt om een hack te plaatsen bij Dropbox dan zou dat al razendknap zijn maar om bij gevoelige bestanden te komen en ze daarna ook bruikbaar van hun systeem te kunnen stelen zou je Dropbox op hetzelfde moment op 6 of 7 plaatsen tegelijk moeten hacken en de kans dat zoiets mogelijk is dat is volgens mij nihil. Mocht dat ooit gebeuren dan is Dropbox de volgende dag failliet maar sterker nog, waarschijnlijk zullen 9 andere bedrijven dan meteen uit voorzorg hun servers offline halen in afwachting om opheldering want wat Dropbox hier doet, is echt niet iets dat STACK op ook maar iets van een vergelijkbare manier doet. Dit is zo verschrikkelijk geavanceerd qua beveiliging en sterker nog, dat ze het gewoon online plaatsen - hoe hun systeem (setup) in elkaar zit zegt natuurlijk alles over hoeveel vertrouwen ze hierin hebben anders hield je het wel geheim en deed je er vooral heel geheimzinnig over hoe jouw systeem op de achtergrond functioneert. Vooral geen slapenden honden wakker maken. Als wij een screenshot maken van onze Mac dan blurren we nog een serienummer om welke reden precies? Ik bedoel maar.

Zie deze diagram.

En nu wil ik nog best met je meegaan dat als je Dropbox zou willen aanvallen je dit doet vanaf een gemanipuleerde fake Dropbox app die je op iemands zijn computer zou installeren zonder dat hij hier weet van weet waardoor jij aanvallen kunt uitvoeren. Dus stap 1 is relatief eenvoudig te doorbreken door de domheid van mensen of je gebruikers zelf.
Dan nog kom je bij nummer 2 een SSL laag waar je je stuk op mag hameren en als je er doorheen komt ben je nog steeds niet binnen-binnen.

Zolang jij zorgt dat je een sterk en betrouwbaar wachtwoord hebt op je Dropbox-account en mogelijk 2FA aanzet in de instellingen dan zou ik mij qua veiligheid niet zo heel veel zorgen maken om Dropbox.

https://www.youtube.com/watch?v=VECV6r9s5SE&feature=youtu.be&t=59s


Wat ik op dit moment mis bij Dropbox is een keuzemogelijkheid om bijv. 250GB af te nemen ipv iedereen koopt hetzelfde, 1TB geheugen optie. Dat doet Apple wel heel stoer met iCloud, dat je kunt meegroeien met je content in hun cloud. Het is alleen jammer dat ze software en onlinediensten totaal niet serieus nemen.

Bedankt allen en Shmoo very special thanks!

Echt gaaf hoe jullie meedenken.

Shmoo’s voorbeelden en argumenten zijn superscherp en hier heb ik veel aan.

Conclusie: voorlopig fijn doorgaan met Dropbox!

Ik gebruik nu superduper voor de backup van mijn Mac Pro 5.1 op een HDD. Kan ik ook een backup naar de cloud zetten zoals Dropbox of Google Drive?

Ja dat kan wel maar dan moet je een manier verzinnen hoe je dat backup bestand gaat uploaden zonder de Dropbox app geïnstalleerd te hebben. Bestanden in Dropbox staan namelijk standaard geïnstalleerd op je computer, dat is handig voor werkbestanden maar niet zo fijn voor backups want die nemen vooral ruimte in beslag.

 

Als je die manier wilt gebruiken dan kun je Transmit gebruiken om contact te maken met een Dropbox en op die manier je bestand erin zetten. Zodoende hoef je niet Dropbox te installeren of kun je een apart Dropbox-account gebruiken speciaal voor je backups.

https://library.panic.com/transmit/videos/dropbox/

Het is alleen jammer dat de mensen bij Dropbox zo ongelooflijk onbeschoft zijn. Ik heb dat niet alleen zelf ervaren maar hoor dat ook van anderen: als je telefonisch contact hebt met Dropbox en de medewerker heeft in de gaten dat je NIET belt voor een upgrade van je abonnement dan flikkeren ze gewoon de hoorn er op! Het lijkt wel of die mensen volledig op bonus staan afgesteld.

Voor elke vraag wordt je ook doorverbonden naar de afdeling Sales.

Er komt nu uit de EU steeds meer de vraag naar opslag binnen de EU. Zeker als je opdrachten voor de overheid of grote bedrijven doet. Vanaf 250 Dropbox gebruikers kan dat… Zouden ze bij Dropbox niet weten dat 80% van de gebruikers niet in 250+ organisaties werken?.. Kenbaar wil Dropbox af van de Europese markt.

Ik gebruik zelf ook een betaalde versie van Dropbox omdat er simpelweg geen alternatief is. En ik heb ook Stack, Google Drive, One Drive en I-cloud maar ze halen het geen van allen bij Dropbox qua gebruiksgemak, snelheid en integratie met andere software. Maar behoefte aan een club zonder die Amerikaanse mentaliteit is er zeker.

 

Natuurlijk kun je Dropbox niet bellen. Duh… ?

 

Daar heb je een speciaal abonnement voor nodig dat vooral verkocht wordt aan grotere bedrijven die IT’ers in dienst hebben die niet gaan bellen met vragen over hoe je Dropbox installeert en ik zie vandaag geen groene vinkjes. Allemaal vrij logisch.

 

 

 

Ik begrijp dat je teleurgesteld bent wanneer je een probleem hebt maar je praat nu vooral echt onzin.

 

Ik heb Shmoo ook erg hoog zitten.

Ik vind jou ook heel erg goed Usian.

 

<p class="cite">Usain op 8 augustus 2018 om 18:09</p> Ik heb Shmoo ook erg hoog zitten.
Ik heb Shmoo ook heel hoog zitten, ben onder de indruk van zijn verhaal.

Er is echter één maar: Shmoo gebruikt Dropbox zakelijk. En voor zakelijk gebruik is Dropbox samen met Onedrive misschien wel het enige alternatief. Als je zoals ik uitsluitend bestanddeling wilt gebruiken uit oogpunt van luiheid dan is iCloud niet eens zo verkeerd. Hier heb ik mijn iCloud voor het gezin ingesteld, betaal 3 euro voor 200 Gb per maand en iedereen die lid is van mijn familie kan zijn/haar i-device synchroniseren.

Iemand ervaring in de vergelijking onedrive (business) en dropbox?
Ben van mbp over ‘moeten’ schakelen naar een hp elitebook 360 omdat deze gedoon Veel productiever is in een windows werk omgeving + comptabiliteit met het aansluiten van meerdere schermen via een usb-c dock enz… (hardwarematig geweldige machine trouwens - kan apple nog wat van leren).

Voor mijn zaak ben ik van dropbox overgegaan naar onedrive, o.a. Omdat die ook een ingebakken sync doet van bureaublad, documenten en foto’s, maar met het verhaal van shmoo zou ik wel willen teruggaan naar dropbox en daar zakelijk abo verder zetten.
Anderzijds - so far geen klagen over onedrive, behalve mss de snelheid, maar geen zicht op de beveiliging van onedrive enz…

<p class="cite">MacFreak2010 op 5 januari 2018 om 17:43</p> Gebruik al jaren Dropbox op zich naar tevredenheid voor synchroniseren bestanden tussen mijn Apple Devices, dat is enige waarvoor ik cloudopslag gebruik.

Wil liever naar iCloud drive vanwege beveiliging, integratie met al mijn Apple devices/apps en dataruimte/prijs. Veel reviews gelezen waarbij met name traagheid synchroniseren bestanden tussen eigen Apple devices bij iCloud drive iedere keer weer opduikt.

Hoe is de snelheid anno 2018? M.n. Shmoo (die ik hoog heb zitten) gaf zo’n anderhalf jaar geleden vaak zijn ontevredenheid aan, maar is dit nog actueel?

Stack is ook een optie maar met Backup relatief duur (10 p.m.) en zou ik liever voor backups gebruiken (heb ik dan nog achter de hand ingeval Dropbox/iCloud gehacked mochten worden).

Wat is jullie advies? Bedankt!!!


Ik gebruik al jaren enkel iCloud als opslag - zowel voor bestanden als foto’s. Qua snelheid ben ik uiterst tevreden. Snel en zonde problemen. Dropbox heeft wel mooie functionaliteiten, maar qua privacy ben ik op mijn hoede.

Hey MacFreak! Misschien beetje een late reactie…Maar kan je aanraden om eens een kijkje te nemen bij vBoxxCloud. Echt een top product van eigen bodem! Ik maak er al sinds begin dit jaar gebruik van, en ben sindsdien helemaal verkocht. Ik gebruikte voorheen altijd Transip STACK voor persoonlijke doeleinden, maar was niet helemaal tevreden. Heb zelfs toen nog een tijdje Dropbox geprobeerd. Alleen vanwege veiligheidsproblemen, was dat ook niet helemaal wat ik zocht. Totdat op mijn werk (IT) gebruik werd gemaakt van vBoxxCloud. Mijn baas was er enthousiast over en heb er zelf dus ook een tijdje mee mogen werken. Maar door de veelzijdigheid kan je het dus ook prima voor persoonlijke zaken gebruiken. Belasting etc…