iCloud + Lion

Ik heb een MBP 2.16 Ghz intel core 2 duo, met 4 gig ram (jaar of 5 oud).
Zijn er mensen die ervaring hebben met deze MBP in conbinatie met Mac OS Lion? Ik krijg mails van Apple dat Mobile Me gaat eindigen. En ik wil wel graag mijn agenda, adresboek en mail behouden.
Heeft iemand een handige tip? Moet ik upgraden?
dank voor het meedenken,
Jaap

[url=http://www.apple.com/nl/macosx/specs.html]Theoretisch zou het haalbaar moeten zijn[/url] (er even vanuit gaande dat je nu 10.6 draait). Maar je wilt natuurlijk ook [url=http://www.onemorething.nl/community/topic/osx-lion-op-oude-witte-macbook-mid-2008]praktijkervaringen[/url] van anderen.

JE laptop zal prima Lion kunnen draaien. Als je je agenda en adressen wil behouden MOET je upgraden anders is die data verloren. Mail blijft nog wel bestaan.

Het is meer of je gebruikte applicatie allemaal zullen draaien. Vooral PPC software gaat niet meer draaien op Lion omdat Rosetta niet meer gebruikt kan worden.

[quote=Pasav url=http://www.onemorething.nl/community/topic/icloud-lion#post-2414437 time=1338979739]Als je je agenda en adressen wil behouden MOET je upgraden anders is die data verloren.[/quote]
Onzin. Omdat MobileMe stopt is niet meteen al je data verloren. Alleen de online/synchronisatie mogelijkheden komen te vervallen als je bij 10.6 blijft. Maar offline kun je onder Snow Leopard natuurlijk gewoon je data behouden. Als ik de internetverbinding van mijn Mac verbreek (en dus ook met MobileMe), is mijn kalender toch ook niet ineens leeg? :grin:

Precies Stavos, maar het liefste zou ik gewoon Snow Leopard willen blijven daaien op zo'n bejaarde MBP, maar dan verdwijnt iDisk, Agenda, Address book.
Heb wel iPad en iPhone op IOS 5 draaien. zou daar niet een handige list mee te bedenken zijn zodat ik op mijn MBP gewoon Lion kan houden? Heb ook MacPro, maar daar draait Final Cut Pro op en daarom hou ik die maar even op Snow Leopard. Kortom, het is niet alles goud wat er blinkt met die updates.

Alle data in iDisk zal wel komen te vervalen, net als foto's in de galerij. Je data in ical zal idd blijven bestaan.

Ik heb mijn iMac (10.7) en iOS devices (iPhone, iPad) allemaal sync lopen met iCloud. Mijn MacBook (10.6) heb ik wel sync lopen voor wat betreft mijn mail en agenda, alleen mijn adressen staan daar dus niet op. Voor iDisk gebruik ik [url=http://db.tt/waIrBg9]DropBox[/url], wat op alle systemen/apparaten perfect draait.

@Pasav - ook die data blijft offline gewoon beschikbaar. iDisk bestanden staan namelijk offline op je Mac en worden gesynchroniseert met MobileMe. En je gallery komt uit iPhoto, welke ook op je harde schijf staat. Het enige wat je dus kwijt raakt met het stoppen van MobileMe, is de datasynchronisatie onder 10.6 of lager. Maar daar zijn alternatieven voor.

@jackg5 - kijk voor iCal eens naar [url=http://www.onemorething.nl/community/topic/tip-ical-icloud-sync-met-1068]dit draadje[/url]. Dan ben je weer een stapje dichter bij iCloud onder 10.6. :wink:

Dank Stavos, ik vermoed dat dit zal werken.
Maar eigenlijk (klinkt wat kinderachtig, ik weet het) wil ik mijn sync instellingen van dit moment 'gewoon' behouden. (Mail Adresboek, en iCal) gewoon behouden en niet upgraden naar Lion. Maar Apple dwingt ons gewoon richting upgrades en zo raken wat oudere computers snel uit de tijd. Heb net urenlang langs allerlei fora geschuimd en kom veel leed tegen mbt migratie naar iCloud. Ben er nog niet uit.
Dank voor de reacties
Jaap

Bedenkt wel dat je meer negatieve reacties zult vinden dan positieve. Als het mis gaat geeft men dat aan, vaak om een oplossing te vinden. Gaat alles goed, dan valt er weinig te melden. :smile:

Lion zou in principe wel goed moeten draaien op die MacBook Pro. Ik heb het zelf draaien op een MacBook 2,16 gHz met 2GB RAM. Persoonlijk vind ik dat het ongeveer even snel draait als Snow Leopard en vermoedelijk zal het met jouw 4 GB RAM beter werken.

Wat iCloud betreft loopt het inderdaad niet helemaal perfect. Ik heb zelf last gehad van dubbele contacten en agenda's.