Iconen in de desktop

Hallo,

Als ik programma’s download met een dmg extentie, dan kan ik die uitpakken, maar er wordt dan een koppeling gemaakt tussen het bestand en een map, waar de uitvoerende bestanden instaan.
B ij het afsluiten van de pc zijn al deze koppelingen verdwenen.
Is het niet mogenlijk om deze koppelingen vast op de desktop te behouden?

Gr

Djordie

Inhoud van de dmg naar je harde schijf slepen.

Een DMG maakt een virtuele schijf aan (het zogenaamde mounten). het systeem ziet dit dus als een extra shijf op het systeem (zoals bijvoorbeeld een cd-rom)

Je kan het gewoon kopieren: selecteren en :apple: +D (of via control-click->duplicate of via file->duplicate)

De dmg kun je daarna ook weggooien als je wilt, want de gegevens daarin staan ook op je schijf.

[quote:516b24134c="djordie"]B ij het afsluiten van de pc zijn al deze koppelingen verdwenen.[/quote:516b24134c]

PC?? :?

[quote:52afea42d5="maceddy"][quote:52afea42d5="djordie"]B ij het afsluiten van de pc zijn al deze koppelingen verdwenen.[/quote:52afea42d5]

PC?? :?[/quote:52afea42d5]

Afsluiten???

8)

[quote:554a5e6869="maceddy"][quote:554a5e6869="djordie"]B ij het afsluiten van de pc zijn al deze koppelingen verdwenen.[/quote:554a5e6869]

PC?? :?[/quote:554a5e6869]
Ja, een Mac is toch ook een personal computer ?

Ok, een Apple is eigenlijk een PPC ( Power PC )

Als het "goede" programma's zijn, dan staat er op de virtuele schijf die gemaakt is van de dmg (driver image) ook dat je de inhoud naar je ahrde schijf moet kopiëren ;-) Daarna verwijder je de virtuele schijf :apple: E of slepen naar de prullenmand en vervolgens verwijder je normaliter ook het dmg-bestand zelf.

Een voorbeeld:
Mij neef downloadde de nieuwe MSN Messenger, zoas je al kan verwachten, staat er op de virtuele schijf geen uitleg en hij dubbelklikte op de nieuwe applicatie. Deze verscheen in de dock en daar koos hij om het daar permanent te laten staan. Vwalla, da was het volgens hem… Hij vond wel dat elke keer MSN Messenger en heel lang over deed om op te starten. Dit is zeer logisch, want je legt een link naar een ongcomprimeerd iets van een compressiebestand (dmg), dus elke keer werd het dmg opengedaan, dus eerst even gecontroleerd, daarna uitgepakt (virtuele schijf aanmaken) en dan opende het programma. Zo moet het dus NIET! Je kopieert dat programma naar de map Programma’s! (en verwijder de dmg)

Trouwens het is wel best dat je al je programma’s in de map Programma’s zet (geen technische reden ervoor, maar is overzichtelijker en zo)