Icoon MBP 13 veranderd

Beste allen,

Ik heb een SUF probleem, maar ik kan het niet helpen om me er aan te irriteren.

De eerste dag dat ik mijn MPB 13" in gebruik nam toonde de Finder voor mijn eigen computer een mooi icoontje van de nieuwe zwartgerande MBP. Na een tijdje - ik vermoed na de installatie van de Firmware Update, maar dit weet ik niet zeker - is de icoon veranderd naar een ‘ouderwetse’ MPB met een alu rand langs het scherm.

Mijn vragen:

Zijn er meer mensen met dit ‘probleem’?
Heeft iemand een idee wat de oorzaak is?
Weet iemand hoe ik dit ‘verhelp’?

Bedankt voor de reacties en ik realiseer mij dat ik zout op slakken aan het leggen ben :wink:

Treedt het ook op als je in de Finder "voorkeuren" selecteert?

Ik weet niet waaraan het ligt maar in iedergeval heb ik een Zwarte macbook maar hij laat een witte macbook zien. :P

@ Mac Hammer Fan: Zie idd ook het 'verkeerde' icoon bij de voorkeuren. Ook andere computers in mijn netwerk krijgen het 'verkeerde' icoon in hun Finder te zien.

Tsja, het probleem ligt in de smbios.kext, je zou waarschijnlijk met [b:8aa149d7f5]'toon pakket inhoud'[/b:8aa149d7f5] de icon zelf kunnen vervangen. Maar zelf nog nooit geprobeerd hoor! Maar deze kext is verantwoordelijk voor de Mac identificatie.

@ Protocol X: Bedankt voor je antwoord. Waar vind ik dit bestand?

Verder vroeg ik mij wel af of er meer mensen dit tegen zijn gekomen. Vind het nameljik toch een beetje ‘raar’. Zou dit ook met een update oid verholpen kunnen worden?

Eerst zag je ook altijd een plaatje van de Mac als je Quicklook deed..maar dat is sinds 10.5.7 verdwenen?

[img:b79bc2c0c3]http://kttns.org/zjljo[/img:b79bc2c0c3]

Ik zie wel een plaatje bij Quicklook, maar ook de verkeerde.

Ben ik dan echt de enige die dit heeft of hier een probleem van maakt? :D

Nee.. ik heb het ook hoor! Maar ik heb gewoon het bestandje vervangen zoals Protocol X™ al zei..

@ Dagaloni: Ah, gelukkig ;) Zou je nog iets duidelijker kunnen aangeven hoe dit precies werkt? Is mij nog niet helemaal duidelijk namelijk ;)

[quote:369917ff94="Rivanov"]Eerst zag je ook altijd een plaatje van de Mac als je Quicklook deed..maar dat is sinds 10.5.7 verdwenen?[/quote:369917ff94] Vreemd hier worden de pictogrammen van het desbetreffende Mac model wel gewoon weergeven. Ik zou anders even de Combo Updater er overheen gooien en eventueel een PRAM-reset uitvoeren.

[img:369917ff94]http://img7.imageshack.us/img7/6411/picture1jlv.png[/img:369917ff94]

[img:369917ff94]http://img7.imageshack.us/img7/5200/picture2lmi.png[/img:369917ff94]

[quote:2c7004cad5="maartenbrinkerink"]@ Dagaloni: Ah, gelukkig ;) Zou je nog iets duidelijker kunnen aangeven hoe dit precies werkt? Is mij nog niet helemaal duidelijk namelijk ;)[/quote:2c7004cad5] Selecteer[i:2c7004cad5] CoreTypes.bundle [/i:2c7004cad5]> klik rechts > Selecteer "Show Package Contents" > Ga naar [i:2c7004cad5]Contents/Resources/[/i:2c7004cad5] > Zoek naar het desbetreffende pictogram en vervang deze door een andere naar keuze.

[img:2c7004cad5]http://img34.imageshack.us/img34/1393/picture1zvk.png[/img:2c7004cad5]

@R-Flow: Bedankt voor de uitleg!

Nu kom ik overigen wel iets interessants tegen. Het voor mij geschikte icoon van de nieuwe MBP 13 (of de unibody MB) staat er helemaal niet meer tussen! Kan het zijn dat ik deze perongeluk handmatig heb verwijderd (heb nog niet eerder in die bundel zitten kloten)? Of dat dit misschien door een update gebeurt is?

Thanks!

Er staat overigens geen enkele nieuwe MacBook Pro tussen bij mij...

Vaag, naar een PRAM reset zie ik helemaal niets meer in de Quicklook.

En interessant: Zie nu dat de icons voor enkel de nieuwe MBP’s in een apart pakket zitten (MachineTypes.bundle). Hoe krijg ik mijn computer zover dat hij hier in kijkt?

Die bevindt zich niet eens op m'n Mac Pro. :o

Je moet in die bundel (die ook bij mij nergens staat) het bestandje pakken en op je bureaublad laten vallen. Zoek het icoontje op dat jou Mac weergeeft en rename het bestandje op je bureaublad naar de zelfde naam als het bestandje dat je Mac weergeeft. Rename dan het bestandje dat je Mac weergeeft met een 1 erachter bijv. en plaats dat het bestandje dat je op je bureaublad hebt staat in de bundel waar ook dat andere bestandje staat ;)

Duidelijk. Alleen verwacht ik dat deze oplossing alleen maar voor mijn 'eigen' computer werkt en dat andere computers in het netwerk het 'oude' icoontje voor hun neus krijgen, wanneer ze mijn laptop in het netwerk zien. Of heb ik dat verkeerd?

Bedankt!

Ik heb dit probleem ook met mijn nieuwe 15" MacBook Pro. Alleen kan ik ook nergens die MachineTypes vinden. Enig idee waar ik zo'n nieuwe mbp icoon vandaan kan halen?