iDVD5.01 So Slow

Hallo allemaal Net iDVD versie 5.01 weer eens opgestart. Heel vreemd maar alles gaat dan op eens veeeeel langzamer. Het laden van een template in iDVD duurd schat ik 1 min. Het open van mail en internet gaat verschrikkelijk traag. Zelfs pull down menus komen niet direct in aktie. Zodra ik iDVD afsluit werkt alles weer prima. Heb al een keer opnieuw opgestart en MacJanitor gedraaid maar zonder verbetering. Wie o wie heeft dit ook en wat is er aan te doen. Groet Marco

iDVD zoekt vaak een project om openen. Wellicht is dit niet meer aanwezig of corrupt. Mogelijk is er een voorkeursbestand corrupt. Even kijken in de bibliotheek en deleten. Mischien kan "preferential treatment" hierin nog wat betekenen. Mischien een goed plan even op te starten van een orginele MacOSX CD en schijfhulpprogramma opstarten, EHBO. Met MacJanitor kan je de onderhoudsscripts laten lopen. Kan je daar ook de bevoegdheden mee herstellen? zoniet dit dan alsnog met een ander prog doen, Yasu is dat een handig freeware prog.

Verder kan het handig zijn na te gaan welke quicktime versie met iDVD mag samenwerken. Mogelijk QT components die niet lekker passen geinstalleerd? Testen door de component die niet standaard met QT worden geleverd te verwijderen. Dan nogmaals iDVD opstarten. Probleem opgelost? dan kan je stuk voor stuk de components terugplaatsen totdat je de probleemmaker gevonden hebt.

Bedankt voor de input. Zal morgen eens al je tips na lopen. Groet MArco