iDVD5 niet met externe brander?

Ben nu de draad letterlijk en figuurlijk kwijt. Uit de verschillende draadjes blijkt volgens mij dat iDVD5 niet is te installeren als je geen interne DVD-brander hebt. Ik heb een externe Lacie DVD DL brander (NEC) en inderdaad, vanuit iLife05 wordt iDVD5 niet geïnstalleerd. Is er een omweg, een detour, een slimmigheidje te bedenken?

Ik weet dat het forum vol staat met vergelijkbare draadjes, maar nog geen eensluidende antwoorden gevonden. Vanuit de krochten van menselijke i-Ellende, help a.u.b.!

dank alvast…

http://www.macupdate.com/info.php/id/16466

kheb iDVD op mijn Mac mini staan... ZONDER DVD BRANDER.

kheb bovendien mijn iLife '04 (stond er op voorgeïnstalleerd) upgedate naar iLife '05, nog is iDVD geïnstalleerd.

maar probeer eens naar extra software te kijken op je installatiedvd, stond iDVD ook dacht ik

Idvd5 wordt geleverd bij Ilife 05 en is dus gewoon te installeren al heb je geen superdrive of externe dvd brander, je moet wel een interne of externe dvd -speler hebben , want Idvd5 staat op een Dvd. Op de life05 cd staat idvd5 niet op ( is te groot) Je moet dus de ilife dvd installeren. Als je daarna de lacie driver, staat op je cd die bij de Lacie-dvd-rw is geleverd. Of gewoon even de laatse versie downloaden. Kun je direct vanuit finder idvd, itunes, iphoto, dvd's op je externe Lacie branden, dit werkt perfect.

Bedankt voor de tips! Kan ik weer even vooruit met uitzoeken.