Iemand ervaring met Sandisk ultra SD plus kaart?

Heeft iemand ervaring met die [url=http://www.sandisk.com/Products/ProductInfo.aspx?ID=1238]SD kaarten van Sandisk[/url] die je direct in je usb slot (van Powerbook) kan prikken? Is het de moeite waard om zo'n kaartje te kopen ipv de gewone? Thanks alvast.

t lijkt mij een beetje een overbodige functie. Tenminste als je niet op normale manier de SDkaart kunt lezen zoals met een kaartlezer of met een apparaat dat de SDkaart gebruikt en aan de computer te hangen is.

Deze kaartjes zijn dikker dan de orignele SD kaartjes. Dus ik weet niet waar jij hem voor wou gebruiken, maar hij past in geen enkele telefoon en digitale camera. Het is de moeite niet, koop gewoon een goedkope cardreader en een orignele SD kaart, veel goedkoper.

Wat doet dit eigenlijk onder beeldbewerking?

[quote:f9b4547f4c="Xigh"]Deze kaartjes zijn dikker dan de orignele SD kaartjes. Dus ik weet niet waar jij hem voor wou gebruiken, maar hij past in geen enkele telefoon en digitale camera. Het is de moeite niet, koop gewoon een goedkope cardreader en een orignele SD kaart, veel goedkoper.

Wat doet dit eigenlijk onder beeldbewerking?[/quote:f9b4547f4c]

Wat het onder beeldbewerking doet weet ik ook niet.
Maar deze kaartjes zijn net zo dik als andere SD kaartjes en voor op reis heb je gewoon geen kaartlezer nodig.
Gewoon leuk.

Hij lijkt op de plaatjes dikker, dan een gewone en het lijkt mij dat hij nogal wat dikker moet zijn om een usb plug te huisvesten.

Het geen ik wel gebruik is deze readers waar je je kaartjes kan inpluggen, om dan in mijn PB te pluggen !!

handig voor onderweg en handig om op te bergen…

[img:6cd0e08d06]http://www.mobileplaza.co.jp/online/memory/image/reader/Sandisk%20MobileMate%20MS/Sandisk%20MobileMate%20MS1.jpg[/img:6cd0e08d06]

[img:6cd0e08d06]http://image01.conrad.com/xl/9000_9999/9900/9920/9927/992737_AB_00_FB.EPS.jpg[/img:6cd0e08d06]

[img:6cd0e08d06]http://g-images.amazon.com/images/G/01/ciu/a3/2f/9363b2c008a014352e571010.L.jpg[/img:6cd0e08d06]

[quote:a48a768dc6="Xigh"]Hij lijkt op de plaatjes dikker, dan een gewone en het lijkt mij dat hij nogal wat dikker moet zijn om een usb plug te huisvesten.[/quote:a48a768dc6]

Als ie dikker zou zijn zou het geen SD zijn, en mog het ook niet zo heten.

[quote:d6f1ceccf3="Almost Daily"]Heeft iemand ervaring met die [url=http://www.sandisk.com/Products/ProductInfo.aspx?ID=1238]SD kaarten van Sandisk[/url] die je direct in je usb slot (van Powerbook) kan prikken? Is het de moeite waard om zo'n kaartje te kopen ipv de gewone? Thanks alvast.[/quote:d6f1ceccf3]

Het leek mij inderdaad ook handig zo’n kaart met usb, dus heb ik er enkele weken geleden een aangeschaft voor gebruik in mijn Canon A610. Mijn ervaringen met de kaart zijn echter niet helemaal positief. Hij past uiteraard zonder problemen in de camera (is gewoon SD formaat). Snelheid is ook uitstekend. Alleen op het moment dat ik hem uit de Canon A610 wil verwijderen heb ik een ‘probleem’. Op het scharnierpunt van de Sd-kaart (de II-Plus met usb dus) blijft hij namelijk ergens achter haken in de camera en is hij alleen met ‘zacht geweld’ weer te verwijderen. En ‘geweld’ en geheugenkaarten gaan niet echt samen, de Ultra II Plus oogt ook nogal fragiel. Ik ben niet de enige die deze ervaring heeft met een Sandisk Ultra II Plus in combinatie met een Canon camera (Andere camerafabrikanten heb ik nog niets over gelezen). Op het forum van dpreview zijn enkele onderwerpen van mensen die hoofdzakelijk in combinatie met Canon camera’s met deze kaart problemen hebben. Zie deze draad en/of deze draad. Op het moment laat ik de kaart continue in de camera, de snelheid via de usb-kabel van camera naar computer is ook uitstekend. In combinatie met mijn huidige camera zou ik deze kaart in ieder geval niet meer kopen.