Iemand zin om te chatten via iChat AV?

Hey allemaal!

Heb net een iSight gekocht (jeeeej!). Ik heb echter voorlopig maar 1 persoon in m’n lijstje met een digicam (videocamera), maar hij heeft thuis enkel een ISDN-lijn. Binnen enkele maanden (als ik weer op kot (kamers) zit, gaat mijn moeder ook een iBook en iSight kopen en dan kunnen we gezellig babbelen.

Daarom mijn vraag… iemand vrijwilliger om ff te videochatten? Ben wel een Belg, dus let niet op mijn accent dat een beetje uit te toon valt op dit (supergezellige) Nederlandse forum :slight_smile:

M’n .Mac adres is Tijs.Michiels @ mac.com

Groetjes!

Tfmichie

tijs je kan gemakkelijk buddy's verzamelen in iChat gewoon inloggen op macosx (command g en dan macosx intypen) kom je in een groep terecht en kan je gewoon iemand daar uitnodigen door ondermeer te klikken op het camera icoontje naast de naam.

buddy’s sleep je gewoon in je buddy venster om die aan jou lijst toe te voegen
doen

PS ik ben ook Belg met een gek accent, maar die nederlanders hebben evengoed een gek accent hoor :wink:

thnx voor de tip! Spijtig genoeg niemand aanwezig met een cam voor de moment

Ik snap het niet zo goed geloof ik, ik heb nog geen isight maar binnenkort wel. Maar ik snap niet waar je command g in moet geven? In safari of in ichat, en inloggen gewoon op de site?

mick
(ook belg)

Mickey,

Command + G is in iChat.
Nieuwe Chatroom
Vul macosx.nl in en je komt in de ‘room’.

Heb ook een iSight, maar nog niet echt kunnen testen met een andere gebruiker. Wie ?

Mensen hoeven niet perse een iSight te hebben om met je te kunnen videochatten. Een one-Way-Videochat is mogelijk maar ook een videochat met iemand die ook een cam heeft, ook al is het geen iSight. Ik heb bij wijze van spreken die iSight vanaf moment 1 en ben ongeveer 24/7 aanwezig in de bovengenoemde iChat-room MacOSX.

Dus heren: Appeltje G, typ: macosx, and join the insanity.
I’ll be waiting…

Ik heb net een iSight aangeschaft en aangesloten. Ik lees in dit draadje dat ik in iChat appeltje-G moet intoetsen om in de macosx chatroom te komen.... Ik doe iets fout wat ik kom niet in een chatroom... (hoor alleen maar een "boinkje'...

Wie weet wat er fout gaat?

Thanks!

Jaap.

In tiger is het shift-appeltje-G :), anders doe je via het menu archief --> ga naar chat...

Ik waag me niet aan ichat, ik vind het k*t. Pas als het goed samen gaat met msn wil ik t wel is proberen.

Remcodb2, hey goed die melding van appeltje-shift-G in Tiger. Thanks!

[quote:ee7eb696b5="remcodb2"]In tiger is het shift-appeltje-G :), anders doe je via het menu archief --> ga naar chat...[/quote:ee7eb696b5]

That did the trick!

Thanks!

Het is er wel heel erg rustig overigens…

Groet, Jaap.

Haha om 07.41 uur zal het niet écht druk zijn nee haha! Ik kom er eigenlijk nauwelijks, maar doorgaans hangen er wel een zooitje mensen rond zo na werktijd. Maar zeker weten doe ik het ook niet.

klopt! ;-) Maar gisteravond heb ik ook geprobeerd en toen leek het ook wel 7 uur 's morgens! :?

Ik heb nu een tijdelijk mac account aan moeten maken (werkt 2 maanden) Kan het ook anders of zit ik vast aan een mac account als ik wil chatten via iSight? (ik wil gewoon een keer proberen en kijken hoe het werkt…

[quote:a8bd1fb429="iJack"]klopt! ;-) Maar gisteravond heb ik ook geprobeerd en toen leek het ook wel 7 uur 's morgens! :?

Ik heb nu een tijdelijk mac account aan moeten maken (werkt 2 maanden) Kan het ook anders of zit ik vast aan een mac account als ik wil chatten via iSight? (ik wil gewoon een keer proberen en kijken hoe het werkt…[/quote:a8bd1fb429]

Een .Mac-account hoef je geenszins te hebben om gebruik te kunnen maken van iChat of iChat + iSight. Met een AIM-account kom je heel ver en daar kan je prima iChat mee op.

Hier kan je je registreren voor een AIM screenname, bevestig de mail die je van AIM gemaild krijgt en get yo’ ass online.

Succes!

Een .Mac account is nog niet zo erg hoor. Hij is net zo gratis (voor iChat dan) als AIM.... Tenzij je er meer mee wilt doen.

Dit draadje krijgt een zodanige wending dat ik 'm ga moven naar iApps, oude link blijft in de Lounge evengoed!

dank je voor de tip Amsterdam!

Volgens mij is een Mac. account maar 2 maanden gratis…

Ja dat klopt. Ikzelf heb wel een betaald account, maar om heerlijk eerlijk te zijn, ik doe er weinig mee. Ik ben wel zó'n freak dat ik persé een .Mac-account wilde hebben destijds, maar echt nodig is het niet hoor! Veel plezier met je AIM-account!

Heb je toegevoegd.

Ik heb GEEN cam, maar wil wel eens testen of mijn o zo geweldige (klote%(&^$^%#$%) lijn van Zeelandnet het trek.

Spreek je via iChat (waarschijnlijk pas na het weekend)

iDD

Hey, ik heb je toegevoegd.

Ik heb wel GEEN cam, maar ik wil wel eens testen of mijn geweldige (NIET dus) zeelandnet lijn het trekt. Want volgens mij is iChat een stuk zwaarder dan MSN met de videocam

Spreek je via iChat (waarschijnlijk pas na het weekend)

gegroet,
iDD

EDIT: Oeps, ik krijg continue fout melding in het forum als ik een bericht post of naar een ander deel van het forum wil. sorry voor de dubbel post