iIs een KPN ADSL Multi-pc modem een goed idee?

Had voorheen zoals te zien is met mijn vorige vragen, wat problemen om adsl verbinding te krijgen op de mac. De windows pc die op dit moment als server dient heeft een speed touch modem van alcatel. Nu wil ik mischien een KPN ADSL Multi-pc modem gaan kopen bij KPN, zodat ik met m'n MAC en de rest met hun PC's hierop kunnen aansluiten. Geen geeikel met die 'hub' die achter de server pc zit! De modum die er nu aan zit heeft USB aansluiting en die hub heeft verder naar ethernet aansluitingen. Is het mogelijk met zo'n KPN ADSL Multi-pc modem dat ik daar de analoge lijn (telefoon plug, standaard) op aan sluit en dat vanaf dit apparaat ethernet aansluitingen doorgaan naar de betreffende computers?[/u]

Leon, het is altijd prettig wanneer je iets meer informatie geeft.

 • Welk systeem heb je nu, welk OS gebruik je?
 • Welke ISP (internet service provider) gebruik je?
 • Welk modem gebruik je? type nummers zijn nu handig
 • Welke versie van window$ draai je?
 • Wat is precies de bedoeling van de server?
 • Wat voor een HUB wil je gebruiken…

Probeer een duidelijk verhaal op te schrijven zodat mensen begrijpen wat je wilt, waarschijnlijk krijg je dan ook wat meer reacties op je vraag.

Ik gebruik zelf de Alcatel Speedtouch 510 v4, + 4 ports switch ik denk dat jij deze ook bedoeld, kost op de site van KPN 149 euro: [img:25b4aa37d4]http://www.kpn.com/common/graphics/products/ADSLethernet_s.gif[/img:25b4aa37d4] die draaid als een zonnetje met 2 Mac's en een PC. [na wat hulp via MacOSX.nl]

Een alcatel multipc modem werkt prima. alleen een goede raad, koop 'm niet bij kpn maar direct bij alcatel, dat scheelt heel veel geld. vergelijk maar eens de prijzen van kpn, de routershop of alcatel.

http://www.kpn.com
http://www.routershop.nl
http://www.speedtouchdslshop.nl

Kijk in die online winkels wel goed naar het type, de alcatel is er in een 1 poorts en een 4 poorts versie, de naam en foto zijn vaak hetzelfde! er moet bijstaan dat ie een 4 poorts switch heeft.

Ik zag dat een 510 met 1 poort 72 euro excl btw kost bij alcatel. met 4 poorten 105 euro excl btw. voor dat prijsverschil kun je ook een goedkoop hubje kopen en ertussen zetten. wel minder chique maar als geld een rol speelt.

In plaats van een hub kun je beter een switch gebruiken. Een hub stuurt het signaal naar alle porten tegelijk, terwijl een switch een tabel bijhoudt waar het signaal naar toe moet... Met name voor grotere hoeveelheid dat is een switch uiteindelijk sneller.

[quote:8bb5a0f7d1="crazy ivan"]Leon, het is altijd prettig wanneer je iets meer informatie geeft.

 • Welk systeem heb je nu, welk OS gebruik je?
 • Welke ISP (internet service provider) gebruik je?
 • Welk modem gebruik je? type nummers zijn nu handig
 • Welke versie van window$ draai je?
 • Wat is precies de bedoeling van de server?
 • Wat voor een HUB wil je gebruiken…

Probeer een duidelijk verhaal op te schrijven zodat mensen begrijpen wat je wilt, waarschijnlijk krijg je dan ook wat meer reacties op je vraag.[/quote:8bb5a0f7d1]

Lijkt me ietwat overdreven, :wink: als je z’n vraag goed leest dan istie voor mij duidelijk hoor!

:cry: :sealed: