? Ik ben momenteel een 'hack' aan het onderzoeken voor Win 10 Pro SSD in Mac Pro

Is er een OMT Admin?Moderator in de zaal? Ik kan nu even de juiste plaats niet vinden, dus mag worden verplaatst!

Sinds afgelopen nacht worden er in mijn Windows 10 Pro x64 SSD in mijn Mac Pro rare accounts aangemaakt, waaronder een kopie van een van de gebruiker accounts. Ik was mijn Apple Mail aan het checken net toen ik onderstaande e-mail in mijn junk-box aantrof.

Hebben meer leden deze/andere mail(s) ontvangen en een bounce-melding verstuurd naar “noreply@onemorething.nl” met dezelfde [virus error] vanuit hun Apple Mail?

Geen opmerkingen over Mac en virussen o.i.d. alsjeblieft, ik wil graag een mogelijk ‘serieus probleem’ oplossen in mijn systeem, denken jullie met met mee?

Het gaat dus om in een NIET GEÏSOLEERDE (VMware Fusion) VM opgestarte “BootCamp” SSD, die gewoon onderdeel uitmaakt van mijn Mac Pro hybride systeem.

Alvast super bedankt, want dit is de allereerste keer dat me zoiets overkomt sinds ik mijn 1ste Mac Pro kocht in 2008 in 2012 met Windows 8 Pro BootCamp ben begonnen.

Voor nu nog even geen “Cheers” dus! :mrgreen:

ik denk dat je een prive bericht hebt ontvangen op one more thing en je virus scanner dit als spam heeft aangezien

Bedankt voor je snelle reactie @madcat! Ik heb alleen maar e-mail notificaties ontvangen, zie ook melding op dit forum. Alleen n.a.v. de bovenstaand getoonde melding op OMT is mijn mail gemarkeerd als junk met deze [virus error]. De melding werd verzonden na de reactie van KR1275 met de link naar MarktPlaats.

@KR1275, dit is natuurlijk geen aanval op jou! :sunglasses:

Zie alle onderstaande meldingen mbt mijn topic:

Waarschijnlijk heb je per ongeluk op de bovenste link gedrukt en krijg je nu elke keer een berichtje (email) wanneer iemand in een dit topic een reactie plaatst.

Het staat namelijk ook in het berichtje dat je krijgt van OMT.

En kijk vanuit het topic zelf. Daar is de reactie van OMT’er KR1275. Precies hetzelfde in het topic als in je mailtje met Marktplaats link.


En ja dat Viruserror doet je mail programma of een of ander virusscanner op je computer erbij zetten. Dit komt omdat de manier waarop de OMT server mailtjes verstuurt niet optimaal is.
Daarom komt dit soort mailtjes wel eens in je spam folder binnen.

Hallo @Shmoo,

Bedankt voor je reacties! Klopt het dat je in de OMT app - as we speak - geen afbeeldingen kunt zien in topics?

Ik zal zo direct weer even achter mijn Mac kruipen, want eerst even mijn stress-peuk oproken, en dat moet onder de afzuigkap nml! "-D

Ja dat heeft te maken met het feit dat de app nu een https verbinding maakt en vooral oudere afbeeldingen staan nog online via een http verbinding dus die worden dan gesloopt.

Ik ben al sinds 2016 geabonneerd op o.a. ook onderstaand topic. Die van KR1275 is echt de allereerste die de [virus error] in de mail header heeft staan.

Dank voor je uitleg!

  1. Weet jij of er ook een nieuwe OMT app in de maak is toevallig?
  2. De website loopt erg traag met het posten/aanpassen/quoten, kan dit ook nog worden verbeterd?

Goed, ik ga nu verder met mijn 'onderzoek, bedankt in ieder geval voor je tijd! Als ik een update heb, dan meld ik me natuurlijk weer even op OMT.

Cheers

Voor alle hard-core BootCampers hier op OMT!

Nog ideeën om het creëren van vreemde gebruikersnamen te tackelen?

Guten Nacht Freunden! :wink:

http://www.onemorething.nl/community/topic/omt-stapt-over-op-https-help-mee/

http://www.onemorething.nl/community/topic/omt-podcast/

Bedankt voor de linkjes!

De [virus-error] melding komt hoogstwaarschijnlijk van je provider, omdat er een externe hyperlink in de mail zit, die als niet veilig wordt beschouwd of niet gecontroleerd is.
Omdat je kennelijk niet eerder mails met een externe hyperlink hebt ontvangen, is dit de eerste keer dat je dit bent tegengekomen.

[quote=m4v3r1ck url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ik-momenteel-een-hack-aan-het-onderzoeken-op-mijn-win-10-pro-ssd-mac-pro/#post-3040660 time=1487719194]
Bedankt voor je reacties! Klopt het dat je in de OMT app - as we speak - geen afbeeldingen kunt zien in topics?[/quote]

Dat is niet de bedoeling, maar waarschijnlijk iets dat wij met werkzaamheden veroorzaakt hebben. Er is geen app-update voor nodig, wij kunnen dit waarschijnlijk in de API fixen. Ik ga het melden.

[quote=m4v3r1ck url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ik-momenteel-een-hack-aan-het-onderzoeken-op-mijn-win-10-pro-ssd-mac-pro/#post-3040663 time=1487722498]

Ik ben al sinds 2016 geabonneerd op o.a. ook onderstaand topic. Die van KR1275 is echt de allereerste die de [virus error] in de mail header heeft staan.[/quote]

Zoals Mac Daddy opmerkt, komt dit mogelijk door de externe link. Die [virus error] hoort er niet te staan, maar we horen het graag als dit ineens in alle e-mails die van OMT komen het geval is.

Dit is zojuist opgelost.

*** als ik het moet vertalen dan hoor ik het wel, dit is de integrale post dit ik op de diverse fora heb gepost ivm mijn issue ***

UPDATE! | SOLVED!

Because I killed the internet connection as soon as I saw the account added, I was not able to check the Anti Theft (AT) status.

ESET, a big thank you! It was indeed caused by the AT ghost account, I changed it immediately to another and for me much more recognisable ghost-name! I apologize for my panic-attack.

Pff guys, I’m really sorry for stirring up things around here, never had encountered this issues before, since I use ESET AT.

For now all-systems-are-GO! A very BIG thank you for all who tried to help me solve this headache issue!

Note to self: keep better track of your system thingies & RTFM!

Cheers

Bedankt allemaal voor het meedenken met mij, het was wel een dingetje hoor. Maar goed, ik sta weer op scherp vwb mijn systeem administratie. 1 slordigheidje en ik ben ongenadig afgestraft. Ik heb mijn lesje wel weer geleerd!

Fijne avond en Cheers! :sunglasses:

Klopt @Raymon! De update mbt de afbeeldingen en mijn posts hebben elkaar gekruist. Bedankt voor je reactie.

Ik zal mijn inbox in de gaten houden @raymon!

Cheers

Hallo @raymon, een paar e-mail notificaties verder en nog steeds geen [virus-error] meer!

Cheers

Goed om te horen!