Ik ben van plan om een iMac te kopen...

Greetz,

Ik ben van plan om een iMac aan te schaffen. Ik wil hem vooral voor grafisch applicaties gebruiken. Ik ga namelijk naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Maar nu wil ik graag wat meer over de nieuwe iMac weten voordat ik hem koop. Wat raden jullie mij aan en waar moet ik rekening mee houden als ik een apple koop? Ik ben van plan om hem bij Dixons te kopen. Alle reacties zijn welkom.

Tim… :finderoud:

NIET bij Dixons!!! Nee, dat is inderdaad niet aardig. Maar ik begrijp dat ze er zo ongeveer helemaal mee gaan stoppen. Met andere woorden, geen ECHTE hulp bij het oplossen van problemen. Geen ECHTE interesse, geen ECHTE kennis voor het oplossen van problemen. Ik zou voor een van de kleinere specialisten gaan. Bijvoorbeeld AVS in Woudrichem. (http://www.avs-solutions.nl/) Of zoiets. (er zijn er meer.) Daar krijg je alles beter. Deze week een eMac 1GhZ gekocht. Prima machine, een 17" Powerbook (die ik ook heb.) minus sommige kleine dingen. In elk geval uitermate geschikt voor wat jij wilt...

beammeup

Je kunt hem rustig bij Dixons kopen, maar ik krijg niet de indruk dat daar echte Mac-gekken rondlopen. Ik weet niet waar je woont, maar je kunt beter kiezen voor MacHouse of andere speciaalzaak.

Volgens mij zij hun prijzen hetzelfde, maar krijg je er wel een hoop kennis bij. Voor de rest kun je volgens mij niet stuk met een IMac.

Ik zou in elk geval de computer proberen te krijgen met studentenkorting.

Frans.

Ik raad je aan om eens op http://www.tweedehandsmac.nl/ te kijken daar koop je vaak iMacs 17* voor dezelfde prijs als bij welke zaak dan ook maar daar zit dan wel meer geheugen in en deze Mac's hebben ook vaak nog garantie of een Apple Garantie lopen. Scheelt je honderden ? eurries en je hebt er meer geheugen in.

Succes met je nieuwe aankoop.

[quote:59fdecb8d9="Urbin"]Ik raad je aan om eens op http://www.tweedehandsmac.nl/ te kijken daar koop je vaak iMacs 17* voor dezelfde prijs als bij welke zaak dan ook maar daar zit dan wel meer geheugen in en deze Mac's hebben ook vaak nog garantie of een Apple Garantie lopen. Scheelt je honderden ? eurries en je hebt er meer geheugen in.

Succes met je nieuwe aankoop.[/quote:59fdecb8d9]
Helemaal mee eens.
Ik handel veel via Tweedehandsmac.nl.
Scheelt veel geld voor vaak heel jonge iMac’s.

Ook leuk is de NNN-serie van MacHouse Woerden.
Kijk eens op hun site, want daar staan regelmatig aanbiedingen van Net-Niet-Nieuwe iMac’s (demo’s).

[quote:825ca2f5a1="KarelWillem"][quote:825ca2f5a1="Urbin"]Ik raad je aan om eens op http://www.tweedehandsmac.nl/ te kijken daar koop je vaak iMacs 17* voor dezelfde prijs als bij welke zaak dan ook maar daar zit dan wel meer geheugen in en deze Mac's hebben ook vaak nog garantie of een Apple Garantie lopen. Scheelt je honderden ? eurries en je hebt er meer geheugen in.

Succes met je nieuwe aankoop.[/quote:825ca2f5a1]
Helemaal mee eens.
Ik handel veel via Tweedehandsmac.nl.
Scheelt veel geld voor vaak heel jonge iMac’s.

Ook leuk is de NNN-serie van MacHouse Woerden.
Kijk eens op hun site, want daar staan regelmatig aanbiedingen van Net-Niet-Nieuwe iMac’s (demo’s).[/quote:825ca2f5a1]

Ja, ik ga volgende week eff bij Machouse langs om te kijken en informatie enzo. Ik heb nu ongeveer 1100 euro voor een iMac en ik doe nog vakantie werk enzo en ik denk dat ik dan ongeveer op de 1600 euro uitkom + mijn ouder betalen een stuk mee. En nog bedankt voor de goede reacties, dat heb je niet veel op andere forums :P.

[quote:6b21f44288="ShastaMCnastY"]ik denk dat ik dan ongeveer op de 1600 euro uitkom + mijn ouder betalen een stuk mee.[/quote:6b21f44288]

Ik zou dan gaan voor een tweedehands iMac met 1 Ghz (als die er zijn) OF een nieuwe eMac 1Ghz met superdrive.

[quote:4a6f5572b8="Frans"]Je kunt hem rustig bij Dixons kopen, maar ik krijg niet de indruk dat daar echte Mac-gekken rondlopen. Ik weet niet waar je woont, maar je kunt beter kiezen voor MacHouse of andere speciaalzaak. [/quote:4a6f5572b8]

ik adviseer je om nooit iets bij machouse te kopen want ik heb hele slechte ervaringen met de mensen die daar werken… (tot advocaten aan toe).

Over persoonlijke ervaringen kan en wil ik absoluut geen oordeel geven, maar van sommige resellers die 'goed' bekend staan heb ik andere ervaringen mee en andersom evenveel...

Erik

Meneer Erik kunt u wat duidelijker zijn?

Of ik (anti) reclame moet maken?

Maar waarom een iMac... kijk 's op tweedehandsmac naar G4's :D Beter uitbreidbaar, sneller en vaak ook hele leuke prijsjes daar. Koop daar dan een 2e hands LaCie o.i.d. bij en je kan meteen flink kleur gaan corrigeren :wink:

Ik ga ’ sff kijken op tweedehandsmac voor je :smiley:

Emac ook zeer interresant voor jou denk ik:

[quote:816bccbddc]eMac 1000

Processor: G4 - 1000 MHz Geheugen: 640 MB Harddisk: 60 GB
Poorten: USB FireWire VGA UTP
In absolute nieuwstaat Emac 1 GHZ, 640MB, combo-drive, Atiradeon 7500 32 mb, 60 HD.
Zeer compleet met de luxe Emac voet erbij.
Nieuwste pro toetsenbord en pro mouse.
Gaat weg wegens prive omstandigheden.
Net 2 keer gebruikt, in doos en papieren en manuals
Jaguar 10.2.6NL en macos 9.2.2NL
Andere software in overleg

Prijs: Euro 1350[/quote:816bccbddc]

Advertentie komt van tweedehandmac.nl - rubriek Desktop > G4
Hoop dat ik dit mag plaatsen Mods… zo niet, maar ff weghalen dan :smiley:

Staan verder ook een paar leuke G4 Quicksilvers op, zo tussen de 1200 en 1800 euro :wink:

Ik heb een van de eerste 17 inch iMacs, dus een 800 mhz en gebruik vooral Photoshop, Illustrator, InDesign (studeer grafische vormgeving) en ik heb zeker geen probleem met snelheid of zo. Extra voordeel van de IMac: dat handig verstelbare scherm zou ik niet meer kunnen missen.

Dan ga ik toch voor de iMac ik denk dat 1ghz of 800mhz niet zoveel uitmaakt. Het gaat meer om het geheugen denk ik.

Als je idd de Programma's wilt gebruiken hiervoor beschreven. minimaal 512 zou ik zeggen en dat is eigenlijk al te weinig, maar wel werkbaar.

ka ik ook 512ddr ram (266mhz) uit mijn pc in de mac stoppen?

Yep, volgens de specs in ieder geval wel :D

Kijk maar… :stuck_out_tongue:

Dat zou je even op de specs na moeten lezen van Apple.

hier te bekijken