Ik word gek van mijn superdrive!

Hallo allemaal,

Ik heb mijn G5 nu een jaar, en de superdrive werkt
voor geen meter meer! Wat voor DVD ik er ook in prop
om te schrijven, het is allemaal kl*te!!! cd’tjes schrijft 'ie wel…

Heb zelfs al een nieuwe gekregen, maar elke keer kapt 'ie
er mee als ik een DVD wil branden in Toast. Ook al andere
progs geprobeerd.

Wat is een goeie interne DVD brander voor Mac,
want deze standaard Pioneer ben ik helemaal zat!!!

thanks…

En als je Schijfhulpprogramma gebruikt om DVD's te branden? Of iTunes, iDVD, iMovie? Kortom iets anders dan Toast om na te gaan of het niet aan Toast kan liggen. Heb je de laatste updates van Toast op jouw Mac staan?

Dat zou inderdaad handig zijn, en anders gewoon vervangen met een merkd dat ondersteund wordt door jou software en is het probleem opgelost uiteraard lullig van de uitgegeven centen maar het is niet anders.

Cheers! :apple:

Brandt hij misschien wel op een lagere snelheid? met Toast kun je bvb4x of 2x eens uittesten. Ik weet helaas niet hoe je dat met IDVD doet.

Raar maar waar, mijn superdrive Pioneer 107 die in mijn G3 Beige met G4 500 MHz upgrade zit schrijft DVDs probleemloos terwijl diezelfde DVDs in mijn G5 Tower Dual 1.8 een foutmelding geven, tenzij ik ze op lagere snelheid brandt…
En nochtans heeft die oude G3 een veel tagere ATA!

Heb je in Toast buffer underrun prevention ingeschakeld en in de system preferences bij de Energy saver niet vergeten de sluimerstand van je harde schijf uit te schakelen??

Nog iets... Plaats eerst je DVD in je computer vooraleer je de burner activeert of anders moet je zeker de schrijfsnelheid aanpassen...

Goeie tips Hammer,

ga 't weer eens proberen…:wink: