illustrator: van gewoon tekst naar tekst in tekstkader?

Misschien zie ik iets heel lulligs over het hoofd, maar als ik een tekstje in illustrator heb getypt, en ik bedenk me: hey ik wil het tekstje langer maken en over meerdere regels, dan is het niet mogelijk om dat tekstkader er omheen groter te maken... dan vergroot je namelijk ook de tekst. De enige oplossing die ik hier tot nu toe voor heb is appeltje-c, tekstkader maken, appeltje-v... maar is er niet een simpele mogelijkheid om het kader wat om die tekst staat om te zetten naar een tekstkader?

Of zeg ik nu hele wazige dingen?

Jawel. Tekst selecteren en kopieren. Trek vervolgens een rechthoekje met het tekstgereedschap net als in indd. Plak tekst, klaar ;-)

[quote:255668edca="svdf"]De enige oplossing die ik hier tot nu toe voor heb is appeltje-c, tekstkader maken, appeltje-v... [/quote:255668edca]

Ik begrijp niet goed of je de eerste keer ook een tekstkader gebruikt (dus sleep je eerst een ruimte en ga je dan typen?). Is dat zo, dan kan je met het open pijltje gereedschap klikken op het kader en deze verbreden, hoger maken etc. zonder dat de tekst ook vergroot wordt. Vervolgens kan je dus meer in het kader typen.

Bedoel je dat?

nee soms vergeet ik eerst een tekstkader te maken, of heb ik het idee dat het niet nodig gaat zijn... of ik plak iets vanuit een ander programma ofzo, dan heeft hij dus geen tekstkader. Maar stel dat ik dan bedenk dat ik wel een tekstkader nodig heb... is er dan niet een optie om om te schakelen? "convert text to textbox" of zoiets?!

In Freehand kan je de handgrepen dubbelklikken, die gaan dan van open naar dicht en vise versa. Met open grepen verander je de container, met gesloten schaalt de tekst mee. Zoiets is er niet in Illustrator?

nee was dat maar waar...ik heb echt vanalles geprobeerd...niet dat het erg is om te knippen en te plakken, maar het moet toch handiger kunnen?! :? :wink:

Nou, insturen als tip om uit de overgekochte macromedia-boedel te jatten.

haha ja dat is een goed idee :)