Imac 2010 i3 naar i7 zinvol?

Goedendag, ben een nieuw lid van dit forum, mijn leeftijd is 72 en nog steeds bezig met PC’s Heb een Imac 2010 2e hands gekocht, een i3, heb er al een SSD 500 Gb ingezet.Ben er tevreden mee, heb echter een vraag of het zin heeft om er een 2,93 Ghz i7 in te zetten.Geheugen is momenteel 12 Gb, met een i7 kan ik daar 32 Gb van maken.Deze Imac heeft weinig draaiuren, en ziet er keurig uit, (van binnen) ook van buiten. Heb het probleem temp. beveiliging SSD opgelost met een Transistor BC547, als iemand hier informatie over wil kan hij, of zij dat even laten weten!

Graag een reactie, Met vriendelijk groeten

heel mooi, maar vertel es wat er mee gaat doen :slight_smile:

 

Huishoudelijke dingen, maar ook grafisch, o.a. fotshop

https://everymac.com/systems/apple/imac/specs/imac-core-i3-3.2-27-inch-aluminum-mid-2010-specs.html

 

https://everymac.com/systems/apple/imac/specs/imac-core-i7-2.93-27-inch-aluminum-mid-2010-specs.html

 

 

Dus zo op het eerste gezicht, een factor twee. Voor multicore. Wat op zich te verwachten is. Je gaat namelijk van een dual-core naar een quad-core.

De CPU van een bestaande machine (iMac) veranderen/upgraden is volgens mij niet mogelijk. ?

Tenzij je heeeeeel handig bent, goed kan solderen en de onderliggende techniek goed beheerst. ?

Denk ik.

Verder denk ik niet dat het voor de genoemde toepassingen erg nodig is om de CPU te versnellen.

Het is natuurlijk een oud model en de meeste winst is al behaald met de SSD.

@Dick: Ik zie transistoren genoemd, dus ik vermoed dat we hier met een DIY’er te maken hebben. Dan is “niets” onmogelijk. :wink:

Transistor BC547 de B en de E doorverbinden, oude kabeltje naar HDD steker afknippen die in de HDD zat, grijze draad aan de C en zwart aan de B en E.

Netjes afwerken met krimpkous, met platte kant op de SSD, beetje schuimrubber, en met stukje ducktape plakken.

Ik had niet begrepen dat je moet solderen als je de CPU upgrade, wil ook graag naar 32 Gb geheugen en dat is niet mogelijk met een i3.

Toch hartelijk dank voor uw comentaren, Ben

Dick de Roos op 13 november 2019 om 18:46 De CPU van een bestaande machine (iMac) veranderen/upgraden is volgens mij niet mogelijk. ?
Is dit niet gewoon de handleiding daarvoor? Niet moeilijk en als TheBigZ een factor 2 zegt én er daarna meer geheugen in kan lijkt mij dat best de moeite waard. Als je er nu ook tevreden mee bent is het meer een kosten versus 'hoe leuk vind ik dit om te doen' afweging.

Wat doe transistor truuk nu precies?

Zorgen dat de fans niet op hol slaan na het vervangen van de HDD door een SSD. Je fopt de temperatuursensor als het ware. Dit staat dus los van de vraag.

Blij met de handleiding ga dat zeker doen! Ben een echte imac fan geworden!