iMac blijft crashen op net iets zwaardere taken

Onze iMac G5 crasht om de 15 minuten als we er een intensieve taak op uitvoeren. Dat gaat van illustrator files van 80 mb tot radiocity renders in cinema4d. Maar ook op spelletjes als The Sims.

Is een clean install de enige optie? Of kan er iets fout zijn met de ram? Of misschien met de videokaart. Soms blokkeert hij ook helemaal en gaat de ventilator draaien als een gek. Is het een softwarematig, of een hardwarematig probleem?

Wie heeft ervaging met dit niet te tolereren gedrag?

Geen ervaring, maar draai eens de Apple Hardware Test die je bij de Mac hebt gekregen. Misschien komt daar nog iets zinvols uit.

Het is al te laat. We hebben de meest drastische manier gekozen: clean install. Er staat nu niets op die computer buiten the sims. We zullen snel genoeg zien of hij nog crasht. Als dat zo is, dan gaat hij binnen.

Klappen de programma's eruit of crasht de hele handel. En bevriest de boel dan of is het een kernel panic?

Het is weer gebeurd. Het programma houdt gewoon op. Het ligt dus duidelijk aan de hardware. Ik heb al een keer nieuwe ram gekregen omdat hij het geregeld had, en daarna is het geminderd. Maar nu is het weer zo ver.

Dan zal het video-ram zijn. s een gekend probleem bij de iMac G5 -> lange wachtijden in heel europa :( :( ( 600 wachtende - 200 stukken beschikbaar) Mijne staat ook in rij.