iMac design uitontwikkeld?!

Ik fantaseer wel eeens hoe de volgende generatie iMacs eruit gaat zien, maar volgens mij kan ze niet veel spectaculairder meer worden vormgegeven door mijnheer Ive. Vanaf de lancering heeft de iMac twee rigoreuze gedaanteverwisselingen ondergaan, maar wat kan er nu nog anders aan dit ontwerp? OK de brede witte band aan de onderkant kan nog weg, de voet kan anders, ze kan nog in het zwart ipv wit en van de dikte zou nog wat af kunnen. Maar veel meer dan details zijn dat niet. Pas als het technisch in staat is om ipv een beeldscherm een driedimensionale holografische projectie te gebruiken, zal in mijn ogen de iMac weer eens echt veranderen. Wat is jullie visie over de iMac van de toekomst en moet Jonathan I. maar zolang een ander baantje gaan zoeken??

[img:bdfa8e7480]http://images.apple.com/nl/imac/images/designimacfamily20060906.jpg[/img:bdfa8e7480]

Ik heb zelf geen idee, maar in [url=http://macwereld.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=2009&Itemid=166]dit topic op macwereld.nl[/url] staan ook al een aantal reacties. (Sorry voor de concullega strijd...)

Waarom die brede band weg onder aan de huidige iMacs? Ik begrijp niet waarom zoveel mensen daarop tegen zijn. Die brede band is denk ik een estitische ingreep die ervoor zorgt dat het beeld zelf optisch goed in het vlak zit. Zou die brede band er niet zijn en waren de randen aan weerszijden van het beeld even dik dan zou het beeld 'optisch' naar beneden vallen. Kijk maar eens naar passe-partous. Heel vaak is de rand onder aan het beeld net wat hoger dan de ruimte boven het beeld. Hierdoor 'staat' het beeld beter in het vlak. Lastig uit te leggen!

misschien wordt de volgende generatie iMac nog dunner, dat je dan helemaal het idee hebt dat het alleen een monitor is :D

[quote:24e3d56a0e="MacBeer"]Waarom die brede band weg onder aan de huidige iMacs? Ik begrijp niet waarom zoveel mensen daarop tegen zijn. Die brede band is denk ik een estitische ingreep die ervoor zorgt dat het beeld zelf optisch goed in het vlak zit. Zou die brede band er niet zijn en waren de randen aan weerszijden van het beeld even dik dan zou het beeld 'optisch' naar beneden vallen. Kijk maar eens naar passe-partous. Heel vaak is de rand onder aan het beeld net wat hoger dan de ruimte boven het beeld. Hierdoor 'staat' het beeld beter in het vlak. Lastig uit te leggen![/quote:24e3d56a0e] Mee eens, ik heb niks tegen de brede band. Sterker nog, ik vind de band er erg mooi uitzien. Een mooi wit vlak met het Apple logo er op... Ik begrijp wat je bedoelt, in mijn inziens laat het zien dat het een iMac is (dus een computer), en niet een uit de kluiten gewassen (lees: te dikke) monitor.

Overigens had ik begrepen dat de kin niet weg kan vanwege de voeding.

Een jaar geleden heb ik al eens geschreven dat er qua ontwerp aan de iMac niet veel veranderd hoeft te worden. Het model is nagenoeg ideaal. Het enige probleem is, vind ik, dat de uitwisselbaarheid van onderdelen. Dezen (HD, Optische eenheid) kunnen slechts met veel moeite vervangen kan worden. Je moet daarvoor het scherm verwijderen, wat ik nogal vreemd (komt dat wel weer goed?) en zeker onhandig vind. Verder moet er de mogelijkheid zijn om het scherm (zeg: 5 cm) in hoogte in te kunnen stellen. Dat hoeft niet per se zo eenvoudig te zijn als bij het vorige model (de G4), maar het blijft knullig dat langere mensen de iMac op een pak papier moeten zetten. Als dat wordt verbeterd, is de iMac een ideaal apparaat, met een uitstekend OS.

[quote:d0bc0596f2="LEXY"]Volgens mij kan ze niet veel spectaculairder meer worden vormgegeven door mijnheer Ive.[/quote:d0bc0596f2] Bij sommige mensen blijven gewoon nieuwen ideeën opborrelen.

En als er dan ook nog eens nieuwe technologiën worden uitgevonden. Alles wordt kleiner en beter. Zolang zullen ze bij Apple nieuwe designs uitvinden/ontwerpen voor een iMac. :apple:

En elke volgende wordt dan weer beter bevonden van de vorige, of toch zeker niet slechter.

[quote:0f44223901="LEXY"]Volgens mij kan ze niet veel spectaculairder meer worden vormgegeven door mijnheer Ive.[/quote:0f44223901]

Kijk, en dát is precies de reden dat mijnheer Ive Senior Vice President Industrial Design is, en niet iemand die denkt dat er niks nieuws meer te bedenken is… :smiley:

Een zwarte iMac komt er volgens mij ook nog wel. Aangezien ze ook een zwarte MacBook hebben. Maar ja dat zijn natuurlijk gewoon variaties op het basisontwerp.

ik vond deze PC (foei toch....) eigenlijk best mooi, kan wedijveren met de mini

[img:8a3a7dbc80]http://www.awi.dds.nl/product_268.jpg[/img:8a3a7dbc80]

misschien inspiratie voor mr Ive? Bovendien is onze smaak over 5 jaar weer helemaal anders

Lijkt net alsof hij z'n tong uitsteekt... :roll:

Ja leuk ding, ziet er goed uit! Hij steekt inderdaad zijn tong uit, nu je het zegt zie ik het ook haha. Maar ja, het is een pc he, die plagen altijd...

[quote:6489d59006="joffrie"]Een zwarte iMac komt er volgens mij ook nog wel. Aangezien ze ook een zwarte MacBook hebben. Maar ja dat zijn natuurlijk gewoon variaties op het basisontwerp.[/quote:6489d59006]

Inderdaad; kijk ook naar de iphone.
Volgens mij gaat zwart zwaar domineren in Leopard.

[quote:38a588c27d="Zakske"]Lijkt net alsof hij z'n tong uitsteekt... :roll:[/quote:38a588c27d] Net als de iMac G4 dus.

Persoonlijk vind ik dat zwart meestal lelijk/goedkoop aandoen...

[img:b225c47933]http://www.colorwarepc.com/_inventoryImages/images/products/product-page3_15_06_33.jpg[/img:b225c47933]
:cry:

Voor zoveel geld extra te kosten mogen de toetsen van het toetsenbord dan ook wel zwart zijn zeker. :?

[quote:99e6659898="PietjePuk"]Voor zoveel geld extra te kosten mogen de toetsen van het toetsenbord dan ook wel zwart zijn zeker. :?[/quote:99e6659898] Met witte letters? :evil: Overigens is dat ergonomisch niet ideaal. Dus dat valt af voor de ideale computer. :apple:

Kan best zijn, maar het ziet er niet uit.

Toch hadden de oude pro toetsenborden witte letters, toch? Dat zag er best mooi uit.

Ziet er niet uit zeg , een zwarte iMac . Tenminste op dat plaatje :?