imac G3 scherm dood> data overzetten?

Ik probeer van een G3 de data op een andere mac over te zetten omdat het beeldscherm niet meer aangaat/ werkt. Ik las in een ander topic dat je dan moet opstarten met de T ingedrukt zodat hij als gewone harde schijf wordt herkend op die ander (twas in [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=14810]dit[/url] topic maar betrof een imac G4). bij mij verschijnt ie dus niet als harde schijf. Bestaat er nog een andere manier?

Er was ergens een topic over je mac gebruiken als externe schijf maar weet niet precies waar.. nu weet ik ook alweer wat daar het nut van was..

uhm geloof appletje T inhouden bij het opstarten…(geen shift voor die hoofdletter T was alleen ter verduidelking…) maar zoiets… en dan kon je op je andere apple deze als externe schijf gebruiken. Dan is het een kwestie van Copy Paste… :slight_smile:

Cheers! :apple:

t ingedrukt werkt alleen met fire wire aansluiting.

Verder kun je de HD er vrij makkelijk uithalen en deze overzetten in een externe behuizing of andere computer. Hiervoor zijn wel handleidingen te vinden via gooooogle

:) jij hebt zeker alleen mijn onderwerp gelezen. Het is nu wel gelukt het [url=http://www.vitalized.co.uk/news-resources/mac-news-resources.asp?ID=3]opstarten met 'T'[/url] ingedrukt te houden (dus zonder appeltje) na 8 keer eerder te mislukken. Dit was dus de enige juiste manier.

okay.. :) maar uhh ja werkt dus :)

404, waarom zoek je het niet gewoon bij de bron, namelijk [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=58583]Apple Support[/url]? (Ook in het Nederlands.)

En ook Mac Help geeft een duidelijke uitleg; wat bedoelen ze eigenlijk ook alweer met: RTFM?!
:evil:

RAPIDLY TRY MACOSX FORUM :D