imac G3 upgrades

hey,

ik ga binnekort een imac flower power hebben en vroeg me af welkeupgrades mogelijk zijn.
is het bv mogelijk er een superdrive in te steken en zoja dewelke (slot-loading)
plus is het geheugen ECHT max 1GB of met andere dimmekes 2GB

anyway alvast bedankt eh

Maxime

Als je binnenkort iMac FP hebben, jij kijken op [url]http://www.lowendmac.com/imacs/index.shtml[/url] :evil:

Je kunt een grotere harde schijf er in stoppen, maar er wordt gewaarschuwd voor de temperatuur bij 7200 RPM schijven. Mijn persoonlijke ervaring is dat dat reuze meevalt. Het maximum is 1 GB in de vorm van 2 x 512 MB. Meer kan niet omdat je volgens mij geen PC 100 of PC 133 geheugen bankjes van 1 GB kunt krijgen. De CD speler kun je vervangen door een DVD speler als je het juiste model weet te vinden. En tenslotte kun je het moederbord nog vervangen, zodat je een G4 processor krijgt.

Ik heb een G3 DV 400 Mhz met 768 MB en een 80 GB 7200 RPM schijf.
Draait als een tierelier.

Upgraden van de G3 is heel leuk om te doen en je krijgt er een leuke snelle iMac door.
Maar hou de kosten goed in de gaten, want je geeft al gauw een bedrag uit waarvoor je een Mac mini hebt.

Gelijk even een extra vraagje, beetje nutteloos voor een nieuw topic.

Ik weet dat in de eerste serie iMac’s de eerste partitie op de hd nooit groter mocht zijn als 8gb omdat hij anders niet kan opstarten. Vanaf welke serie is dat verandert? Kunnen alle slotloading iMac’s wel omgaan met een eerste partitie van > 8gb?

scenic20

Ja, alle slotloading modellen kunnen dit wel.

daarmee in verband, heeft er eigenlijk al ooit iemand geprobeerd een mac mini in te bouwen in een imac. Want laat ons eerlijk zijn : een imac is toch 10 keer origineler van design dan zijn dwaas grijze doosje. De speed zou er wel zijn, maar is het mogelijk?

Het moet mogelijk zijn, want iemand heeft onlangs een mini in een SE30 ingebouwd. Klik [url=http://kaede.sakura.ne.jp/~kidou/mac/macmini01.html]hier[/url] voor foto's.

Als je de mini uit het kastje haalt, dan denk ik wel dat het kan lukken.
Zeker als je een adapter gebruikt om de harde schijf uit de iMac te gebruiken in plaats van de kleine schijf van de mini zelf.

klinkt als een goede "klussen met je mac er tussen" ik vind het wel wat, maar kan je de monitor van een imac losmaken in de behuizing, ik heb er een hier maar volgens mij valt het nog niet mee, tenzij je echt handig bent en er een andere monitor in propt ;) of een flatpannel dan heb je veel ruimte over!!

Bij de iMac rev. A en B zit de monitor met een echte monitor stekker op het moederbord. Dus dat zijn eigenlijk de ideale machines om de verbouwing mee uit te voeren.

en hoe zit het dan met de connectie van de FP? aangezien dit de mooiste is en de enige waar ik men tijd in wil steken

Ik las laatst in een MacFan dat je tegenwoordig ook een CPU upgrade kan doen naar een G4 klik op de link en kijk bij versnellers

http://www.chipmunk.nl/Uitbreiden/iMac-SlotLoading.html

Begin dan maar vast eens wat met [url=http://home.earthlink.net/~strahm_s/manuals.html]service manuals[/url] lezen. De flower power staat in de lijst als [i:965687eb7d]Early 2001[/i:965687eb7d], maar volgens MacTracker.ca is de zwaardere FlowerPower technisch identiek aan de [url=ftp://grijan.cjb.net:21000/macintosh/Manuals/imac_summer01.pdf]Summer 2001[/url], waar wel een concrete pdf van gelinkt staat. C.I.P betekent Customer Installable Parts. Nog een link. De url spreekt voor zich: http://www.apple.com/support/imac/g3/

haha, voor zo'n opgrade die nog niet half zo snel is heb je al bijna een volledige mac mini met snellere graka, ram en airport expres mogenlijkheid. neen bedankt dus, 550 MHz is me absoluut geen 350 euro waart toch bedankt voor de input btw