iMac g4 problemen

Hallo,

Na het aanschaffen van een tweedehands iMac G4, kom ik erachter dat de account (beheerder) beveiligd is met een wachtwoord. Na informeren bij de verkoper herinnert hij geen wachtwoord al betreft de naam van de account wel de kopers naam.

Vraag aan jullie is het wachtwoord te verwijderen, te omzeilen?

Het gaat niet om het hoofdwachtwoord maar om het wachtwoord van de account.

Tevens heb ik een vraagje. Hoe open je de cd speler van de iMac als het niet reageert op de eject toets van het toetsenbord. Het toetsenbord werkte bij osx 10.1 wel naar de upgrade naar 10.4 niet meer.

Bedankt voor jullie hulp!

Uit de Mac Help"

[quote:c10314221a]Het beheerderswachtwoord wijzigen

U kunt het beheerderswachtwoord wijzigen als u het huidige beheerderswachtwoord kent. Als u als beheerder bent ingelogd, opent u het paneel ‘Accounts’ in Systeemvoorkeuren en klikt u op ‘Wijzig’ om een ander wachtwoord in te stellen.

Als u zich het wachtwoord niet kunt herinneren en de functie voor automatisch inloggen niet is ingeschakeld, kunt u het beheerderswachtwoord opnieuw instellen met behulp van de cd ‘Mac OS X User Install Disc 1’.

BELANGRIJK: Met behulp van de cd hebben gebruikers onbeperkt toegang tot de computer. Het is daarom van belang dat u de cd op een veilige plaats bewaart.

Om het beheerderswachtwoord opnieuw in te stellen met de Mac OS X-cd, gaat u als volgt te werk:

  1. Plaats de cd ‘Mac OS X Install Disc 1’ in de cd-romspeler en start de computer opnieuw op.
  2. Zodra u het opstartgeluid hoort, houdt u de C-toets ingedrukt totdat u het draaiende radertje ziet.
  3. Zodra het programma Installer verschijnt, kiest u ‘Stel wachtwoord opnieuw in’ uit het programmamenu.
  4. Volg de instructies op het scherm om het wachtwoord te wijzigen.
  5. Stop het programma Installer en start de computer opnieuw op, terwijl u de muisknop ingedrukt houdt om de cd te verwijderen.
    [/quote:c10314221a]

Start op met je OSX cd/dvd en kies in het balkmenu NIEUW WACHTWOORD.

Als je cd lade niet opend , start je Imac dan op met de muisknop ingedrukt, ingedrukt houden zal de lade geforceerd openen

Let op! Als je op die manier het wachtwoord wijzigt, dan wordt het wachtwoord van de sleutelhanger niet gewijzigd. En daar staan alle andere wachtwoorden in. Wat je dus het beste kunt doen is via de installatie CD Mac OS X helemaal vers installeren. Dan heb je geen erfenissen meer van de vorige gebruiker.

Als je eenmaal weer beheerder bent kun je ook gewoon een nieuwe beheerder maken en daarna de oude weggooien. Dan heb je de boel ook schoon en staat alles ook weer goed. (Geldt ook voor andere accounts natuurlijk.)