iMac G5 start niet meer op!

Ik heb juist mijn nieuwe externe hardeschijf, en ik wou eens proberen of ie boot (het is een firewire hardeschijf). Gekloont met CCC en dan herstart met ALT ingedrukt. Maar toen begonnen de fans heel hard te draaien en kreeg ik een pijltje naar rechts en een pijltje dat zo rondgedraait achtig is. Herstart zonder alt en ik krijg een wereldbolletje in in rechthoekje (mac os 9 style) dat flikkert, en verder komt hij niet... Wat moet ik doen (heb ook al geprobeert met X op te starten, maar dat doet niets...)

eerst opstarten zonder externe FW HD? Gewoon zoals je altijd al deed?

Choose Startup disk before booting -> Press Option during startup.

Al verwijderd, maar het werkt weer, installer cd eringeramt en in de diskutility repair disk gedaan. Pfff gelukkig, maar wat is er percies gebeurt??? Normaal moet ik toch kunnen kiezen als ik ALT inhou?

[quote:c8fc2b0288=“Zakske”]Choose Startup disk before booting -> Press Option during startup.[/quote:c8fc2b0288]

Err is dat alt of appel :innocent:

[quote:81c035204b="vikking"]Err is dat alt of appel :innocent:[/quote:81c035204b]

Alt! Ben ook altijd in de war. :wink:

[quote:ea18704285="Zakske"][quote:ea18704285="vikking"]Err is dat alt of appel :innocent:[/quote:ea18704285]

Alt! Ben ook altijd in de war. :wink:[/quote:ea18704285]

Haha, dacht ik ookal.
Maar heeft iemand een idee van wat er kan gebeurt zijn, want tijdens het herstellen van de hardeschijf gaf hij veel errors…

Dat laatste in niet abnormaal. Over start-up met alt/option ingedrukt [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106178]hier meer info[/url].

(edit: stijlfoutje)

Ik kreeg zoiets: [img:1996d05417]http://a248.e.akamai.net/7/248/51/1061781124502818/www.info.apple.com/images/kbase/58477/58477_1.jpg[/img:1996d05417] Maar ik kon nergens uit kiezen... Is vreemd waarschijnlijk is er iets verkeerd gegaan bij het uitschakelen van de iMac.

heb je lang genoeg gewacht? Want dat kan al eens wat duren voordat je kan beginnen kiezen ook al staan de icoontjes er allemaal (maar dat weet de computer niet direkt denk ik)

groeten

Inderdaad kan het een tijd duren voordat je de gewenste opstartschijf kan selecteren en verdergaan. De mac zoekt nmlk nog een tijdje door of hij ook via een netwerk kan opstarten.

Probleem komt mij bekend voor. Laatst heb ik mijn MacOSX systeem overgeheveld naar een nieuwe schijf met CCC.

Ik kon wel opstarten van de nieuwe schijf, maar het systeem op de oude schijf was niet meer bootable. CCC heeft waarschijnlijk essentieele bestanden de nek omgedraaid. Gelukkig kon ik al mijn bestanden nog gewoon benaderen op de oude schijf.

:apple:

Mja het was toch maar om te testen, dus ik heb alles er weer afgehaald en beginnen te vullen met mijn nodige data. Maar dus normaal moet het lukken :)

Duidt dat wereldbolletje niet aan dat hij vanop het netwerk wil opstarten? Inderdaad option kiezen.

Wat een gedoe. Gebruik gewoon SuperDuper! (is voor een volledige backup ook nog eens gratis) En wat de Amerikanen noemen 'straight forward'.

Lekker testen (kloten) is vooral goed voor je macje. Bezint eer ge begint zou ik zeggen.... :wink:

CCC is goed en handig en levert bootable disks af, maar je moet wel goed weten wat je doet.

Er zit een gebruiksaanwijzing bij. Lees die eens door. :stuck_out_tongue:

Wat is trouwens een ccc? Is dat een firewire schijf of zoiets?

Ik weet het al :wink:

http://www.bombich.com/software/ccc.html

[quote:571dfda140="Turbanus"]Lekker testen (kloten) is vooral goed voor je macje. Bezint eer ge begint zou ik zeggen.... :wink:[/quote:571dfda140]

Haha, kan ik niets aan doen, ik wil alles testen (BV iPodlinux op men iPod mini enzo :P)

Maar goed dat ik hier niet van die "testers" heb zitten, want die trek ik meteen aan hun oren achter de Mac vandaan.....