imac g5 valt uit naar opstarten,

als ik mijn imac aanzet,en het scherm begint met opstarten,valt hij naar een paar seconden gewoon uit. daarna zet ik hem weer aan,en dan start hij wel op!. waar kan dit aan liggen?

Mogelijk is je PMU een beetje van slag, dit kan je herstellen door een PMU reset te doen (aan knop ±10 sec in gedrukt houden tot je een piep hoort en het lampje gaat knipperen). In een erger geval kan er iets met je voeding zijn. Kijk even [url=http://www.apple.com/support/imac/powersupply/repairextension/]hier[/url] of je serienummer in de reeks valt.

bedankt ronnie,het probleem is verholpen!!

dammmmm!!!.............probleem herhaalt zich weer!!

Welke versie iMac G5 is het ? De eerste revisie, dus zonder iSight ?

ja idd,zonder isight. heb hem in maart 2005 gekocht.

Dan zou het wel eens een gevalletje gezwollen elco's kunnen zijn... Als je je Mac durft open te maken kun je dat zelf gelijk bekijken. Als het daar inderdaad aan ligt, heb je grote kans dat Apple het gratis repareert.

Gezwollen elco’s zien er zo uit:

[img:1b2d0f1046]http://www.antisound.nl/Plaatjes/capacitors1.jpg[/img:1b2d0f1046]

[img:1b2d0f1046]http://www.antisound.nl/Plaatjes/capacitors2.jpg[/img:1b2d0f1046]

En kijk of je serienummer bij 1 van deze 2 pagina’s staat:

http://www.apple.com/benl/support/imac/repairextensionprogram/
http://www.apple.com/benl/support/imac/powersupply/repairextension/

Bedankt unSOUND,maar indd,ik durf hem niet zelf open te maken. waar moet ik hem heen brengen?dichtszijnde apple winkel ligt in eindhoven. of kan ik hem ook laten ophalen? heb hem nu al drie dagen continu aanstaan,omdat ik bang ben dat hij niet meer opstart.

Kijk eerst eens of je serienummer genoemd wordt op 1 van de 2 pagina's... dan weet je al wat meer. Als je daarna alsnog naar een Mac winkel gaat, vraag dan of zij kunnen kijken of je iMac inderdaad gezwollen elco's ( capasitors ) heeft...

Ik heb een gelijkaardig probleem. Mijn scherm valt soms zonder enige reden uit. Ik weet dat m'n computer dan nog gewoon doordraait om dat iTunes (na een korte hapering) gewoon blijft verder spelen. Als ik hem dan in sluimerstand zet (via de on/off knop) en er weer uithaal gaat m'n scherm weer gewoon aan. Ik heb het twee weken geleden voor de eerste keer meegemaakt. Sindsdien is het al drie keer voorgevallen...

Niet onoverkomelijk, maar heb schrik dat het een voorbode van iets ergers zou kunnen zijn… :oops:

… en toen kraaide de haan een vierde maal …

De iMac is een Intel Core2Duo 20"