iMac kopen

Hallo,

Ik heb zo juist een advertentie gezien op een website, en ik vroeg me af of dit wel te vertrouwen was.
Omdat wij graag een nieuwe computer erbij willen hebben leek dit ons een koopje.

Er gebeurd niet al te veel op de computer.
Hij is zeg maar alleen goed voor internet, chatten en beetje surfen.

Mijn moeder vind het praktisch voor op de kamer.
En omdat die computer zo goedkoop is, en al niet al te veel geld hebben leek dit ons ideaal.

Dus hier is de link:
http://www.negshop.nl/

is dit te vertrouwen?

Btw: De advertentie kwam van www.tweedehandsmac.nl die ons deze link weer gaf.

Prima toch: Als het binnen het budget past, waarom niet? Verwacht niet dat je erop kunt photoshoppen of wat dan ook, maar internetten zal geen probleem zijn. Let wel: die iMacs zijn inmiddels wel zo'n 7 jaar oud!

Inderdaad... Mijn moeder zei: Ik ben die PC met al die draden zo zat, ik vind die computer van je zusje wel leuk. ( een iMac G3 400Mhz ) Zo eentje zal ik er ook wel willen hebben.

Tsja, en ik prop er gewoon wat geheugen bij, en klaar is kees.

Dit is toch goed geheugen voor die computer?
( voor een iMac 333Mhz )
http://powerline.nl/s/iinfo.php?art_groep=ME&art_code=ME302584

Ik zou toch minstens voor een slotloading vanaf 400MHz met firewire gaan. Die trekken ook zonder al te veel gedoe Tiger. De reden dat die revisie A t/m D iMacjes (=t/m 333 MHz) zo spotgoedkoop zijn, is dat ze 144pins SO-DIMM geheugenlatjes hebben. Oftewel laptopgeheugen, lees relatief peperduur.

Dat 184pins latje waar je naar linkt, past ook niet in de machine van je zus, want die wil weer een 168pins.
Heb je http://www.mactracker.ca/ al?

Ik kende die link nog niet nee.

Trouwens, waar kan je die 144pins SO-DIMM kopen dan?

Want er kwam laatst ergens een link voorbij waar ze van alles verkochten…

legio winkels. probeer http://www.nowthatsit.nl/ in Den Haag eens, die slopen ook kantoorlaptops uit die periode. N&G zal ook wel latjes voor die dingen hebben. Het beste vis je even uit (simpel tabelletje maken) hoeveel en welk geheugen er in de verschillende modellen past en wat dat kost. Mogelijk helpt deze [url=http://eshop.macsales.com/MyOWC/Models.cfm?TI=3206]winkel[/url] je daarbij. Met dat lijstje ernaast ga je de verschillende advertentiesites even af. Je bent immers beter af met een iets duurdere iMac met goedkoop geheugen dan dat je zo'n langzame rev. A t/m D met dat dure laptopgeheugen moet upgraden. Processor upgrades zijn gezien de prijs gekkenwerk. Dan moet je wel heel erg gek zijn op een bepaald model. Verder zul je merken dat sommige particulieren nog flink boven winkels als condor/n&g/Macnetic etc zitten, terwijl je bij die winkels toch makkelijker kunt reclameren, zelfs garantie krijgt.

http://www.macstuff.nl/index.php?cPath=21_98_361&osCsid=46f95fe4d9d1953d8c38e7cfe420fb3d&page=1&sort=2a

Dat geheugen valt nog reuze mee. voor die 144pins SO-DIMM

Ik heb beetje rond zitten kijken op internet. Welk van de geheugen kan in die iMac G3 333Mhz?

link1

link2

Volgens mij kan die van de 2de link er wel in en de 1ste niet?
Ik kan trouwens korting krijgen van ik ken daar iemand en die geeft altijd kassa korting aan ons :stuck_out_tongue:

Dit ook: http://www.nowthatsit.nl/itemDetails.asp?itemtype_id=833&categorie_id=74 €56,- incl btw. maar vraag Negshop eens wat die 333 moet opleveren met het maximale geheugen (2x256). Wordt die dan €120,- duurder? Het grote probleem met die rev A-D (t/m 333) is dat je eventueel geheugen dat wat voorstelt duur erbij moet kopen. Vanaf de 350MHz gebruikt hij doodgewone 168pins latjes, zoals die in elke pentium 2 en 3 zaten. Goede kans dat een klasgenoot een vergeten 256MB reepje voor je heeft liggen en anders kost het de helft van zo'n laptopreepje. Dan heb je voor dezelfde kosten wel een iMac die wat jonger is en een snellere processor heeft.

edit: zowel die kingston als die merkloze zullen fysiek passen. Kan zijn dat de een minder, maar wel grotere chips heeft dan de andere. Dat zul je moeten testen.
Maar inderdaad is 60+(2x40)=€140 wel te doen.

In Leiden, zie ik, heeft iemand twee rev.A met 128MB voor €25. Ook niet gek voor het geld, maar tenzij je op systeem 9 blijft, ga je je daar toch aan de traagheid ergeren. Ook in Leiden, een 500Mhz met 384MB voor 200,-. Die kan [i:db19e1a1c5]as is[/i:db19e1a1c5] nog wel even mee.