iMac mid 2011 voorzien van 3 of 4 TB HD

Hoi, is het mogelijk om in mijn iMac een 3 of 4 TB HD te plaatsen. Ik vraag dit ivm met wellicht compatibiliteitsproblemen. Zelf heb ik destijds een 2 TB erin gezet maar ivm beperkte ruimte nu denk ik aan een 4 TB schijf. Over de inbouw procedure ben ik op de hoogte en is geen enkel probleem voor mij. Graag jullie advies hierin en alvast bedankt.

iMac Mid 2011 21,5- of 27-inch?

27 inch.

Ja dat kan.

https://tweakers.net/pricewatch/353344/wd-black-sata-6-gb-s-wd4003fzex-4tb.html

OK, bedankt. Gaan we doen.

Computers worden in de toekomst voor deze meneer onbetaalbaar. Succes wanneer je over 2 jaar bij Apple een Mac wilt gaan kopen met meer dan 2TB opslag erin. Dat gaat gewoon een 850,- meerprijs worden als die optie er ooit al gaat komen.

Ipv steeds je huis uit te bouwen is het misschien verstandig om die verzameldrang uit je huis te halen en in een garage of andere opslag te plaatsen. iMac → externe opslag (archief).

Ik doe het met een 256GB SSD in mijn iMac. De rest wordt naar een Synology Nas weggeschreven. Daarnaast nog een Timemachine…Ruimte tekort? Andere schijven in de NAS. Veel makkelijker.

Ik heb een Thunderbolt externe drive van 4 TB als backup. Ik heb zeker geen verzameldrang maar aangezien ik fotograaf ben en dus behoorlijk wat foto’s heb die ik moet bewaren voor de klanten is extra opslag welkom. Ook werk ik vanaf een interne 256 SSD. NAS en dergelijke werkt niet voor mij aangezien Lightroom dit niet ondersteund.

Dan zoiets; https://tweakers.net/pricewatch/538797/wd-my-book-duo-16tb-aluminium.html

Gaat hem niet worden, mijn Mac heeft geen usb-3.

Werkt ook met usb-2