Imac opent server niet

Hallo allemaal!
Mijn vrouw bouwt websites en zet ze dan uiteraard op een server. Nu heb ik een lastig probleem, mijn Imac kan op geen enkele manier deze sites bezoeken. Alle andere computers wel. Nu was mijn vraag of ik ergens op de mac kan zien wat juist het probleem is. Volgens mijn vrouw ligt het probleem niet bij de server maar bij de computer zelf aangezien alle andere computers geen problemen geven.

Staat de server in je thuisnetwerk? Kan het dan zijn dat het ip-adres van je Mac geblokkeerd is?

Kun je andere sites wel bezoeken?

Heb je het in een andere browser geprobeerd?

Als de server extern staat, geef dan eens een link, dan kunnen wij het ook proberen.

Neen, de server is extern. Andere sites werken zonder probleem. En ik heb bijna alle browsers geprobeerd die ik ken maar tevergeefs :frowning: . Je kan altijd eens kijken op dit adres : http://www.coralandfishstore.nl of http://cpsbvba.be

Wordt prima geopend op mijn MacBook Pro, Met Safari&Firefox. Heb je in Finder-voorkeuren/algemeen verbonden severs aangevinkt?

Hier ook geen enkel probleem. De servers zijn dus extern. En alleen met deze websites (die dus op deze webserver (gehost door VERIXI / Webcreating IT Services) draaien) kun je geen verbinding maken. Zijn dat de enige 2 die je vrouw gemaakt heeft of zijn er nog meer (waar je ook geen of juist wel verbinding mee kan maken) websites?

• Heb jij een virusscanner (websafe) of parental control ingesteld op je Mac?
• Heb je onlangs toevallig iets met je hosts file uitgespookt?
• Heb je AdBlock o.i.d. geïnstalleerd op je Mac?

(zie ook o.a. hier)

[TIP] Ik zou je titel even veranderen in: “Ik krijg specifieke websites niet geopend” of iets soortgelijks. Onder een server verstaan we namelijk (in de meeste gevallen) een bedienende computer binnen een gesloten netwerk.[/TIP]

Wil je eens in de terminal deze opdracht proberen: ping cpsbvba.be

Krijg je dan wel verbinding?

En http://5.149.139.111

Wat ik probeer uit te vinden is of het een probleem met de webserver is of je in het algemeen geen verbinding met deze server kunt maken.

Óf het is al opgelost óf de TS is in slaap gevallen….