Imac uitpakken folie verwijderen of niet

Hoi,

een jaar geleden heeft een collega een nieuwe iMac 21,5 gekocht

hij heeft nog steeds de folie rond het toestel

zet zijn iMac op en uit met de knop op de achterzijde

kan dit kwaad of niet,

persoonlijk zou ik zeggen van wel!

grtz

stan

Hij zal thuis gewend zijn aan een bankstel met plastic beschermhoezen… :sunglasses:
En ‘hard’ uitzetten kan geen ook kwaad, het is een Mac he…geen Windhoos.

Ik weet niet of het kwaad kan, maar folie om een desktop is ronduit belachelijk. Het maakt de iMac ongelofelijk lelijk en bovendien weerkaatst het licht als een spiegel, maar het is ook gewoon stom: hoe ga je die iMac in godsnaam bekrassen?

Hij doet het al een jaar met het plastic er om heen.
Kan dus vast niet heel veel kwaad.

zolang het geen koelopeningen bedekt, lijkt het me geen probleem.
Wordt wel lelijk…

En hij heeft wel door dat er folie omheen zit? Of denkt hij dat dat er gewoon zo op hoort?

Door die ingedrukt te houden tot de computer uitgaat? In dat geval zou ik hem toch echt proberen hem aan z’n verstand te brengen dat het via het -menu beter gaat. De computer zal dan bijvoorbeeld minder lang doen over opstarten omdat hij niet vanalles hoeft te controleren omdat hij niet netjes gestopt is.

Altijd goed voor de inruilwaarde. Hij heeft vast ook hoezen over zijn stoelen in de auto en een screenprotector over het schermpje van zijn camera en een uv filtertje voor het objectief. Alles voor de inruil waarde. En zijn vrouw . . .

Dat laatste is niet eens zoiets stoms… De kans dat je krassen krijgt is relatief klein, maar met een beetje kras kan je direct je dure objectief als boekensteun gebruiken. Mij niet gezien.

Dat laatste is zonde van je geld, of “gratis” bij je lens, of voor een paar euro heb je een mooie zonnekap die in de meeste gevallen voldoende beschermt. http://www.digitalrev.com/article/damage-control :wink: maar goed dat is een andere disscussie.

OT, ik denk niet dat het kwaad kan, wel kun je tzt nog eens een leuke uitpakparty organiseren en ga je de volgende dag met frisse moed aan het werk, want ja, je hebt ineens weer een zgan Mac… :wink:

Ik pak mijn popcorn altijd met een speciale popcorntang uit de beker…

Als hij hem in een doos doet, en goed opbergt, dan blijft de machine nog mooier.

Toch bestaat het…

Off-topic maar enigszins vergelijkbaar zoals lieden die een plastic boterhamzakje om hun afstandsbediening doen of de aan/uit knop induwen met een katoenen zakdoek.

Dat is smetvrees.

Dat is toch even wat anders dan het plastic om apparaten laten zitten, waar je normaal met geen vinger aankomt.

Hij wel:

Is geen slecht idee als je de AB in hotels gebruikt. Vooral vroeger, toen men de porno niet via internet tot zich nam, maar via zo’n payTV kanaal, was het soms maar een plakkerige bedoening op die AB… ;!

Van een beetje plak ga je niet dood hoor.

Nee, van een beetje van andermans sperma aan je vingers ga je idd niet dood…