[iMacG5] Uitzetten is niet meer mogelijk

Vanochtend is tijdens een stroomstoring mijn electronische apparatuur uitgeknald waaronder mijn iMac. Alles werkt weer als vanouds maar als ik via 'appeltje' op Zet Uit of Log Uit of Herstart klik, blijft mijn systeem gewoon draaien als ik nergens op geklikt heb. Via Schijfhulpprogramma volumebevoegdheden herstelt op de opstartschijf, MacJanitor en Onyx laten runnen maar nog steeds geen oplossing. Ik kan het systeem wel uitzetten als ik naar het Inlogvenster ga en daar aangeef Zet Uit. Met een beheerdersnaam en wachtwoord is dat gelukt maar na het opnieuw opstarten blijf het probleem zich voordoen.

Iemand enig idee??

raar

Voorkeuren van je finder, desktop, dock en overige mac-os voorkeuren even weggooien... (nog niet uit de prullenmand verwijderen)

Heb ik ook al geprobeerd; leverde ook niets op. Blijf het raar vinden want dit heb ik nog niet eerder meegemaakt op mijn systeem.

Dan zit er niets anders op dan ff in de firmware te kloten >> (update) of een nieuwe installatie... ik zou even wachten tot morgen... er is vast wel een goeroe die het antwoord weet...

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je batterij/accu het begeven heeft door de storing! (firmware)

Daar was ik helaas ook al bang voor. Firmware kloten heb ik nog nooit gedaan en batterij/accu vervangen (indien nodig ) ook nog niet, dus alle goeroe hulp is zeer gewenst.

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=612815&highlight=stroomstoring#612815 http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=50035 http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=173088&highlight=stroomstoring#173088

Bedankt voor de link en de bijbehorende post http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=49843. Ik heb gelukkig wel alle stekkers eruit gehaald na de stroomstoring en bij thuiskomst was blijkbaar alles alweer in orde. Stekkers erin gedaan en alles werkte zoals gezegd perfect. Alleen het afsluiten, herstarten of uitloggen via Appletje-menu lukt me niet.

Ik heb inmiddels de PMU gereset via handleiding op Apple Support maar dat verandert ook niets. Iemand nog ideeen/tips? Of wordt het straks batterij vervangen?

Herinstalleren van Tiger heeft het probleem verholpen; vraag me niet waarom maar afsluiten, herstarten en uitloggen lukt inmiddels weer.

Ik had het eens voor onder OS 10.3.9, als ik sleep/restart/ shut down selecteerde, kreeg ik geen panel te zien om hem uit te zetten.

Finder heropstarten hielp ook niet,
systeemvoorkeuren liep constant vast,…

Uiteindelijk heb ik in de systeemvoorkeuren,
bij Accounts onder Login Options fast user switching aangelegd.

Bij het switchen van gebruiker,
werkte alles en kon ik m’n iBook uitzetten.
:?

Een vreemde ervaring.

Via Fast-User switching kon ik inderdaad ook de iMac uitzetten/herstarten en dat maakte het voor mij ook zo vreemd. Maar goed, bedankt voor de snelle hulp. Tiger draait nu weer als een tierelier en morgen maar ff een goede stekkerdoos aanschaffen :)