iMovie & AVCHD

Sinds MacOS High Sierra, iMovie 10.1.8 kan ik geen AVCHD importeren in iMovie. Moet het nu doen via de oude Macbook van mijn vrouw ( iMovie 11 - Mac OSX 10.7.5 ) naar een memorystick en dan naar mijn macBook Pro. Het werkt dan weer wel. Het vreemde is dat dit alleen geldt voor mijn Sonycamera, alle Gopro bestanden worden wel geïmporteerd. Dit geldt ook voor FCP X. Eigenlijk werk ik nog veel met iMovie en importeer pas later in FCP X. Er zijn op het internet vele meldingen maar geen oplossingen.
Iemand op het forum met een oplossing?

Niemand met dit probleem? Als ik de diverse sites mag geloven niet, maar niemand heeft een remedie.

Sinds High Sierra is het AVCHD videobestand uit mijn Sonycamera niet herkenbaar voor mijn MacBook Pro. Het bestand blijft grijs in alle videobewerkingsprogramma’s, zelf als ik wil converteren naar b.v. .move of mp4 gebeurt er niets. Mijn andere camera’s worden wel herkent, dat zijn mp4 bestanden.

 

Openen en bewaren in VLC schijnt te werken.

 

en/of:

AVCHD media (including the .MTS files contained in there) use AC3 audio tracks.

Check if you have an older A52Codec.component installed in /Library/Audio/Plug-Ins/Components. Remove it as AC3/A52 codecs are build-in to macOS nowadays. After rebooting, AVCHD import should work fine again.

Bedankt voor deze toelichting KW.

In de bibliotheek zie ik AppleAES3Audio.component staan op die plaats.

Blijkbaar is dat dus een oude versie die verwijderd kan worden?

Ik lees nergens dat je die AppleAES3Audio.component zou moeten verwijderen.

Dat is waar. Daarom ook deze vraag… :wink:

 

...as AC3/A52 codecs are build-in to macOS nowadays...
Gezien het Apple in de naam van het component, neem ik aan dat het daar over gaat.

Die zou ik dus niet weghalen.

 

KarelWillem, bedankt voor het meedenken.

VLC geprobeerd, geen resultaat.

In mijn bibliotheek staat een AppleAES3Audio.component, van 14 nov. 2014, in de prullenbak gezet, gereboot, maar er komt geen AC3/A52 component in de plaats. Proberen te importeren in iMovie, geen resultaat. Oude component terug gezet, weer geen import.

Ik kan de scenes zien, op de tijdlijn zetten, bewerken, maar ze worden niet bewaard.

In de scenes is geen geluid, geen geluidsgolven te zien. Voor de import is er wel geluid. Er zou dus iets met de audio aan de hand kunnen zijn ?

 

Nou ja, dat is inderdaad de strekking van het citaat wat ik hierboven had geplaatst ja.

Nu er alleen nog even achter komen waar het exact fout gaat.

KarelWillem, bedankt voor het meedenken.

Ik ga wel verder met importeren in de Macbook white van mijn echtgenote ( 10 jaar oud en voldoet voor haar nog altijd ), mocht de nieuwe Macbook Air leuk geprijsd worden is zij weer aan de beurt.

De ge-importeerde bestanden kan ik dan wel in lezen op mijn MacBook Pro. Het is een raadsel, maar gelukkig deze omweg werkt wel.

Dat van die component ga ik nog verder uitzoeken.

<p class="cite">Fester op 27 maart 2018 om 13:05</p> Sinds MacOS High Sierra, iMovie 10.1.8 kan ik geen AVCHD importeren in iMovie. Moet het nu doen via de oude Macbook van mijn vrouw ( iMovie 11 – Mac OSX 10.7.5 ) naar een memorystick en dan naar mijn macBook Pro. Het werkt dan weer wel. Het vreemde is dat dit alleen geldt voor mijn Sonycamera, alle Gopro bestanden worden wel geïmporteerd. Dit geldt ook voor FCP X. Eigenlijk werk ik nog veel met iMovie en importeer pas later in FCP X. Er zijn op het internet vele meldingen maar geen oplossingen. Iemand op het forum met een oplossing?
<p class="cite"> Fester op 27 maart 2018 om 13:05</p> Sinds MacOS High Sierra, iMovie 10.1.8 kan ik geen AVCHD importeren in iMovie. Moet het nu doen via de oude Macbook van mijn vrouw ( iMovie 11 – Mac OSX 10.7.5 ) naar een memorystick en dan naar mijn macBook Pro. Het werkt dan weer wel. Het vreemde is dat dit alleen geldt voor mijn Sonycamera, alle Gopro bestanden worden wel geïmporteerd. Dit geldt ook voor FCP X. Eigenlijk werk ik nog veel met iMovie en importeer pas later in FCP X. Er zijn op het internet vele meldingen maar geen oplossingen. Iemand op het forum met een oplossing?
Ik heb hetzelfde probleem. Vorig jaar rond deze tijd ging het nog, maar terug van vakantie wilde ik mijn vakantiefilmAVCHD van mijn JVC importeren in I movie 10.1.11 en fout meldingen. Balen Kennis van mij had Mojave (ik nog high sierra) en daar ging het zonder problemen. Wat aan het proberen gegaan en het lukte me om het AVCHD bestand te importeren als gebeurtenis in Iphoto (duurt wel even). Het is daarna gewoon weer te bewerken in Imovie. Dat gaat dan via de bibliotheek in Imovie waar iPhoto staat en dan ga je naar de betreffende gebeurtenis

@Hansepans … Bedankt voor jouw reactie. D laatste maal dat ik een vakantievideo wilde importeren lukte het weer niet. De AVCHD ( Sony ) bestanden worden niet gelezen. Mijn beide GoPro camera’s wel. Het AVCHD bestand geconverteerd met de Video Converter Moavi.app, deze kan vele bestanden omzetten, o.a. naar MP4. Nu kon ik wel prima importren.

Klik op de file met de rechtermuisknop en kies voor “toon pakket inhoud”. In een van die mapjes vind je al je losse shots (fragmenten)die je gemaakt hebt. Kopieer deze tijdelijk naar een andere map en die importeer je in iMovie.

@Moi, dank voor je reactie, deze mogelijkheid wist ik nog niet en ga ik zeker proberen. Laatste keer Video Converter Moavi.app gebruikt, razend snel converteren, maar helaas verslechterd beeldresultaat, ook niet echt bruikbaar.

Toen ik jaren gelden voor het eerst de camera aansloot en video importeerde zag ik ook alleen maar de AVCHD map, daarna altijd gewoon de mp4’tjes, nu weer uitsluitend de AVDHD. Dus jouw tip ga ik zeer zeker uitproberen, bedankt.