iMovie en meerdere DVD's per project

Hallo,

Ik ben bezig met het monteren van een vakantiefilm, het ruwe materiaal is zo’n 9 uur lang en na montage hou ik zo’n 2 uur over. Alleen past 2 uur film niet op een DVD en heb ik alles in 1 project staan. Is er een mogelijkheid om in iMovie een film uit te smeren over twee DVD’s of moet ik nu een tweede project aanmaken en een uur van deze film importeren (en in het originele project dat uur weggooien) zodat ik twee projecten van een uur overhoud? Liever zou ik dat niet doen omdat het wel veel werk is maar is er een mogelijkheid om dit binnen een project te doen?

Groetjes, Erik

Er zou excact 2 uur op een DVD moeten kunnen... dat sowieso.

Kom je er bovenuit zou ik inderdaad zeggen:
splits de opnamen op in 2 delen, en brand
daarvan 2 lossen DVD’s.

Het makkelijkst is het dan om gewoon vanuit de finder
een kopie te maken van het project, zet achter de kopie
een 2. Open het origineel, en wis daat het laatste uur,
open dan project 2, en wis daar de scenes die in het
eerste project zitten. Dit lijkt wat omslachtig, maar het
gaat een stuk sneller dan importeren…

Als je Quicktime Pro hebt kan het ook als volgt: - iMovie project exporteren naar Quicktime DV formaat - film openen in Quicktime en dan stuk wegknippen achteraan (shift indrukken en selectie maken op de tijdsbalk) - nieuwe speler openen en weggeknipt stuk plakken - twee films terug opslaan

Dan naar iDVD en twee projectjes in elkaar steken met die twee filmpjes, maar zoals de eerste reactie aangeeft: twee uur zou normaal op één DVD moeten passen.

Als je geen uitgebreid (i)DVD-menu wenst te maken en Toast Titanium bezit, kan het ook op één DVD, maar die procedure is iets langer, zeg het maar als je geïnteresseerd bent, dan doe ik ze wel uit de doeken.