Import iMovie -40-foutmelding

Bij het importeren van een .mov-bestand in iMovie komt regelmatig de foutmelding -40 voor (bestand kan niet geïmporteerd worden). De .mov is een export uit Keynote. Weet iemand waar de foutmelding betrekking op heeft?

Hankie

is het bestand toevallig > 2GB ? ([url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=9805]Error Codes[/url]) Als dat het probleem is, kijk op [url=http://www.oakstreetsoftware.com/qtscript.html]deze[/url] pagina voor handige scripts.

Bedankt voor de tip, maar het ging om slechts 11 MB

De -40 is een file system error. 'Tried to position to before start of file (r/w)' Ik vertrouw die 11 MB helemaal niet. Dat zou 3 sec dv-pal zijn? Lijkt me erg weinig. Bewaar vanuit Keynote als 'self playing movie' 720x576 Dus niet als interactive movie. En kijk dan eens hoe groot dat wordt. Die QT movie kun je met QT pro omzetten naar een DV-stream. En vervolgens in de media folder van je nieuwe lege iMovie project stoppen. Importeren is onzin. Bij het vervolgens starten van iMovie herkent die automatisch de nieuwe file(s) Mocht je QT film langer dan zo'n 9'27"zijn (2GB) dan moet je het opsplitsen in mootjes.

succes,
SLC