inbouwen DVD-brander in iMac G4 makkelijk?

Wil een DVD-brander inbouwen in iMac G4. Is dit relatief makkelijk te doen of is het echte een moeilijke klus? Iemand ervaring?

Heb je al eens eerder een cd-speler in een mac of pc gebouwd?

Zo ja, piece of cake.
Zo nee, iets ingewikkelder, maar niet onmogelijk.

Welke dvd brander heb je gekocht/ga je kopen?

Heb wel 's HD vervangen in iMac SE. Dat vond ik nou niet echt spannend.

Dan is het wel te doen. Ik heb zelf ook een andere HD in m'n iMac G4 gezet. Waar je goed op moet letten is of er geen kabels bekneld raken wanneer je 'm weer dichtschroeft.

denk aan de koelpasta..

Ik heb onlangs een pioneer 108 DL ingebouwd in mijn iMac G4

[quote:c9e6b0fd1a="Hans de Bijl"]denk aan de koelpasta..

Ik heb onlangs een pioneer 108 DL ingebouwd in mijn iMac G4[/quote:c9e6b0fd1a]

Zal er aan denken maar waar zit dat dan?

Onder de K.

Dacht dat je alleen koelpasta nodig had voor je processor…

Ik heb geen technische opleiding gehad, maar het is me ook gelukt. Ik heb mijn brander vervangen met een Pioneer 107D. Je kunt er foto's van zien in [url=http://forum.macosx.nl/album_personal.php?user_id=186]mijn fotoalbum[/url].

In vergelijk met de foto, is er 1 belangrijk verschil. In jouw iMac (1 Ghz) moet de koelpasta op 2 plekken. Op de foto zie je er maar 1. De 2de plek zit precies aan de andere kant van het koelplaatje. (bij het geheugen)

Koelpasta te halen bij een PC-boer?

ja hoor,neem trouwens wel een beetje goede. Meestal geld:hoe duurder hoe beter. Maar eentje van een tientje is goed genoeg hoor!

[quote:5cb3b0edaf="I-think"]ja hoor,neem trouwens wel een beetje goede. Meestal geld:hoe duurder hoe beter. Maar eentje van een tientje is goed genoeg hoor![/quote:5cb3b0edaf]

artic silver3 nemen.

De opmerking van klaasb gaat met deze machine helaas niet op! De iMac G4 is een van de moeilijkst zelf te wijzigen computers. In [url=http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0321256115/ref=pd_bxgy_img_2/103-5434171-5551010?v=glance&s=books]dit boek[/url] word je er heel mooi doorheen geleid en worden de "gevaren" die bij de verschillende generaties op de loer liggen genoemd. Zonder de juiste coolpads op de juiste manier aangebracht heb je maar heel kort plezier van je upgrade. Ik zou het laten doen (evt samen met een geheugen en harddisk upgrade) [b:d9e192049a]of een externe brander in overweging nemen[/b:d9e192049a]. Daar hebben je andere machines mogelijk ook plezier van.