[InDesign CS] Meerdere rijen in tabel naar 1 rij omzetten

Ik zie vast wat over het hoofd, maar ik zoek de volgende functie:

Ik heb een tabel, waarin ik vier rijen (de ‘horizontale’ dus) wil omzetten naar één, zodat de tussenlijen hierin o.m. komen te vervallen.

Hoe doe ik dat?

Is in ID de meest onontikkelde functie, die tabeleditor. Maar je moet elke rij apart selecteren (met je tekst-tool) en dan in de kader-editor de lijntjes 'uit' zetten.

Een fijne optie! En dat voor een tabel van vier pagina's lang. Als ik die lijntjes uitzet, blijf ik afstand tussen de regels houden en dat mag nou net niet.

Ik had gehoopt op wat meer mogelijkheden. :cry:

je kunt toch met 'merge cells' de boel samenvoegen?

Wil je de tabel helemaal weg hebben dan?? Je kunt de regelhoogte ook aanpassen. Op zich kan alles, maar het is wat gepiel. Je kunt ook per rij selecteren en de kaderlijnen weghalen. Of dat over de pagina's heen gaat weet ik even niet.

Ja, dat zou je hopen...

Als je dan vier rijen (inclusief kolommen) selecteert, dan maakt ‘merge cels’ er één cel van.
Maar het is wel de bedoeling dat de klommen gescheiden blijven!

De enige mogelijkheid die ik nu zie is het telkens apart selecteren van vier rijen op 1 kolom breed, en dan ‘merge cels’ doen. Helaas moet ik dat dan voor elke kolom apart doen.

Nou ja, vooruit maar…

Al bij 'table setup' gekeken of je daarmee je wensen kunt uitvoeren?

Ja, natuurlijk. Ik heb alle opties wel zo'n beetje uitgeprobeerd. Ik hoopte echter op het feit dat ik wat over het hoofd zag.

niet dat je er nu iets aan hebt, maar met smart-styles van woodwing - kun je een soort typogrammen maken voor tabellen. Dat heeft mij veel tijd bespaard met een catalogus.

succes

De tabel is inmiddels af.

Gewoon 300x ‘merge cels’ doen. Dan kom je er ook. :stuck_out_tongue: