index.pl i.p.v. index.html op eigen webserver?

Ik ben bezig om de standard index.html pagina te vervangen door index.pl op mijn homepage, en dit wil ik ook op mijn eigen computer kunnen testen.

Bij mijn provider doet 'ie het wel (met de benodigde .htaccess bestand natuurlijk), maar ik krijg alleen maar een lijst van documenten als ik de locale versie oproep (hij negeert de .htaccess bestand en omdat geen index.html gevonden is krijg ik gewoon een lijst)

Heb natuurlijk veel gezocht en gelezen hierover maar tot zover werkt het gewoon niet . Het lijkt alsof de webserver mijn httpd.conf bestand negeert omdat de aanpassingen die ik aanbreng veranderen niks.

httpd.conf:

[code:1:364acf40b5]AllowOverride All
[/code:1:364acf40b5]

.htaccess

[code:1:364acf40b5]Options +ExecCGI
AddHandler cgi-script pl
DirectoryIndex index.pl
[/code:1:364acf40b5]

Ik heb ook een beveiligde directory aangemaakt door gebruik van .htaccess en .htpasswd en die doet het ook niet - maar wel op de provider!

Ideas?

in httpd.conf moet je bij DirectoryIndex gewoon index.pl toevoegen en dan moet het werken.. [code:1:39c519b183] DirectoryIndex index.html index.php index.pl [/code:1:39c519b183]

succes

je moet dan wel de apache even herstarten voordat de settings effect hebben...

sudo apachectl graceful

of via system preferences even web server ding aan en uit zetten

ow ik zie net dat je die DirectoryIndex op zich al had... werken andere .pl bestanden al wel, dus niet perse de index maar een willekeurige andere? want dan denk ik dat je misschien daar even wat op moet concentreren...

bedankt voor de reacties!

apache herstart in Terminal, Webserver uit/aan in voorkeuren en ook computer herstart. Nog steeds het lijstje.

Geen enkele script draait in een gewone map. Alleen maar in het CGI-Executables mapje.
Het feit dat index.pl woord niet opgeroepen als standard vind ik al raar, maar als ik daar op click krijg ik de ruwe text te zijn van het scriptje.

opgelost.

Net een stiekem extra .conf bestand gevonden:
etc/httpd/users/shortname/shortname.conf

Aangepaast en klaar!

Bedankt allemaal