infrarood in mac mini G4?

Ik heb een mac mini g4 1.25 ghz. Hierin zou ik wel infrarood willen en een apple remote om front row te besturen enzo. Kan dit en zo ja hoeveel gaat me dit kosten? Inbouwen denk ik? Apple remote kost 30 euro. Voor de rest?

inbouwen gaat niet! alleen een externe irda ontvanger!

Zelfs al heb je een externe ontvanger, FrontRow is geprogrammeerd om alleen de "echte" ontvangers te accepteren, dus gaat het nog niet werken.

[quote:faeb5f8b1b="maarten20"]inbouwen gaat niet! alleen een externe irda ontvanger![/quote:faeb5f8b1b] Misschien als je handig bent met een soldeerbout, kan je de IR sensor wellicht inbouwen door 'm intern aan een USB poort te hangen. :wink: Dan is dus wel de USB poort bezet en ik denk dat je ook de kast van de Mac mini een stukkie moet kapotzagen om de IR sensor naast de CD drive te krijgen. Op de nieuwe mini is 'ie namelijk ietsje breder volgens mij.

Toevallig geen bluetooth op je gsm?

Je kunt de [url=http://www.irtrans.de/en/shop/usb.php]IRTrans[/url] eens proberen. Ik ga deze binnenkort aanschaffen om aan mijn Mac mini te hangen.

Ben benieuwd. En dit lees ik bij iRed: Q: Kann man Front Row mit iRed/IRTrans steuern? A: Ja! Front Row ist per Tastatur steuerbar. iRed kann so eingerichtet werden, dass es beim Empfang eines beliebigen Infrarot-Signals Tastaturbefehle an Front Row schickt. Alle Front Row Funktionen lassen sich so mit einer beliebigen Fernbedienung steuern, auch mit der Apple Remote.

nee ik heb geen telefoon met bluetooth. Dat zou inderdaad ook erg handig zijn. Zou dat wel werken met front row? Anders kan ik een afstandsbediening op bluetooth aanschaffen?

[quote:4be069a653="macpro"]Je kunt de [url=http://www.irtrans.de/en/shop/usb.php]IRTrans[/url] eens proberen. Ik ga deze binnenkort aanschaffen om aan mijn Mac mini te hangen.[/quote:4be069a653]

Kan ik die dan ook aan een apple remote hangen? Ik vind dat zo’n mooi apparaat.

Je zou eens kunnen kijken of [url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore?productLearnMore=TB638]deze[/url] met een apple remote werkt?

Misschien een stomme vraag maar kunnen alle telefoons uitgrust met blue tooth front row bedienen?

[quote:e4a140458b="formulefan"][quote:e4a140458b="macpro"]Je kunt de [url=http://www.irtrans.de/en/shop/usb.php]IRTrans[/url] eens proberen. Ik ga deze binnenkort aanschaffen om aan mijn Mac mini te hangen.[/quote:e4a140458b]

Kan ik die dan ook aan een apple remote hangen? Ik vind dat zo’n mooi apparaat.[/quote:e4a140458b]
Als je nou een beetje doorklikt op die site, dan kom je bij de iRed software uit.
En daar staat

[quote:e4a140458b=“de iRed website”]Q: Funktioniert iRed mit der Apple Remote?
A: Ja. Die Apple Remote ist eine Standard-Infrarot-Fernbedienung. Die “System-Funktionen”, die die Apple Remote auf den neuen Macs bietet (Einschlafen/lauter/leiser) lassen sich leicht simulieren - die Aufweck-Funktion wird in Kürze verfügbar sein.
Q: Kann man Front Row mit iRed/IRTrans steuern?
A: Ja! Front Row ist per Tastatur steuerbar. iRed kann so eingerichtet werden, dass es beim Empfang eines beliebigen Infrarot-Signals Tastaturbefehle an Front Row schickt. Alle Front Row Funktionen lassen sich so mit einer beliebigen Fernbedienung steuern, auch mit der Apple Remote.[/quote:e4a140458b]

[quote:9f0b5d6e33="Larz"]Je zou eens kunnen kijken of [url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore?productLearnMore=TB638]deze[/url] met een apple remote werkt?[/quote:9f0b5d6e33]

Hiervoor heb je airport express nodig. Dat heb ik niet.

dus dan ben ik voor 130 euro klaar.

  • 30 euro voor apple remote
  • 99 euro voor ir trans en ired.

Als ik dit koop, dan kan ik dus front row, keynote, iphoto en al het andere besturen?

Als het goed is wel. Moet 'm zelf nog bestellen, dus heb geen praktijk ervaring. Maar je kunt de handleiding van iRed online bekijken, dan krijg je een beeld van wat je er allemaal mee kan. En dat is veel.

Ik ga het koppelen aan mijn X10 omgeving.
Dus als ik de TV op DVD mode zet, dan “ziet” die IRtrans dat en geeft 'ie een signaal door aan Indigo. Die gaat dan meteen het licht in de woonkamer op de juiste sterkte zetten.
:smiley:

ik vind 130 euro wel veel. Zijn er geen goedkopere oplossingen?

ik kom net deze tegen. Kan die icm salling clicker niet hetzelfde?

ik lees daarnet [url=http://www.macupdate.com/info.php/id/20016]hier[/url] dat je dus met ieder infrarood ding front row kunt aansturen door middel van salling clicker. Kan ik dan ook zo'n infrarood device die in de winkel ligt van pak hem beet 10 euro aan sluiten en met salling clicker en apples remote mijn gehele comp besturen??

Dat zou echt prachtig zijn. Misschien heeeft iemand hier al ervaringen mee?

Salling Clicker werkt juist niet met infrarood, maar met BlueTooth of Airport.

Hier staat een lijst met mobiele telefoons en andere apparaten waar Salling Clicker mee overweg kan: http://www.salling.com/Clicker/mac/devices.php.

Front Row bedienen vanaf mijn Sony Ericsson T630 werkt trouwens prima met Salling Clicker.

en een goedkope infrarood sensor van bijvoorbeeld ebay en dan dat ired installeren?? Zal dat niet veel goedkoper zijn?

[quote:a2907125ac="formulefan"]en een goedkope infrarood sensor van bijvoorbeeld ebay en dan dat ired installeren?? Zal dat niet veel goedkoper zijn?[/quote:a2907125ac] Moeten wij dat nou allemaal voor jou uitzoeken? Je kunt natuurlijk ook zelf met Google aan de slag om antwoorden te vinden op deze vragen. Doen wij ook.

iRed kost €20 als je het los koopt.
IRtrans kost €99 inclusief iRed.
Dus jouw goedkope IR ontvanger van eBay moet minder kosten dan €79, anders ben je beter af met de IRtrans.
Ben je sowieso, want van de IRtrans weet je dat het gaat werken.