Inlog-gekheid Powerbook

Normaal inloggen op mijn 17" Powerbook gaat opeens niet meer. Zodra ik op het plaatje druk van het inlogscherm, blijft de paswoord-regel zich met bolletjes vullen, alsof er een toets van het toetsenbord vast zit, wat niet het geval is. Nadat ik toevallig op Sleep had geklikt bleek ik na het ontwaken wel gewoon in te kunnen loggen.

De permissies zijn gerepareerd en alle maintenance scripts zijn gedraaid, maar het inlog euvel is nog steeds niet verholpen. Heeft iemand enig idee?

Mac OS X opnieuw installeren

Tiger lijkt me NOG een extra reden om dit te doen.

Met de installCD password resetten

Misschien dat het nut heeft, maar klik je toetsenbord even opnieuw in je usbpoort.

[quote:48e5035926="Superfly"]Misschien dat het nut heeft, maar klik je toetsenbord even opnieuw in je usbpoort.[/quote:48e5035926]Maakt niet uit. Het externe toetsenbord en het eigen toetsenbord van de Powerbook reageren hetzelfde. Resetten van het paswoord leverde evenmin resultaat op. Ik vraag me in alle ernst af of we hier te maken hebben met een eerste [b:48e5035926]OSX-virus[/b:48e5035926] dat de inlog onderschept, maar kan hieromtrent (nog) niks op Internet vinden.

En het gekke is.... dat er géén inlog-probleem is wanneer ik opstart met de shift down...

Dit lijkt er sterk op, dat een toets vastzit, dunkt me.

[quote:b089f7a627="feike"]Dit lijkt er sterk op, dat een toets vastzit, dunkt me.[/quote:b089f7a627]Nee, zit echt niet vast.

miss lijkt het dat er geen toets vast zit maar zou het ook kunnen dat er gewoon een toets stuk is..?

Nee, geen enkele toets is stuk, want dat zou dan het geval moeten zijn met alle drie de toetsenborden die ik heb geprobeerd. Bovendien: als ik opstart met de shift-toets ingedrukt is er geen probleem.